The Lie 2018

Drama Thriller Mysterium
Kanada
97 MIN
Engelska
The Lie poster

Synopsis

När deras tonårsdotter bekänner att hon mördat sin bästa vän, försöker föräldrarna desperat att dölja det hemska brottet.
Ditt betyg
1.9 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Between Earth and Sky
Digitalpremiär
6 oktober 2020
Språk
Engelska
Land
Kanada
Distributör
Amazon Prime Video
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

7 oktober 2020 | 22:00

Familjedrama med irriterande twist

Att föräldrar gör allt för sina barn kan – och har – gott skildrats i diverse filmer, från komedier till skräckfilmer. I det här sega dramat blir man dock bara uttråkad och irriterad, på allt från karaktärerna till den forcerade sluttwisten.
Vad gör inte en förälder för att skydda sitt barn? Till och med ljuga om ett hemskt brott? Till och med… mord! Lifetime presenterar, nej vänta. Detta är Blumhouse. Suck och stön. Den cyniska filmkritikern i mig behöver ta ett steg tillbaka för att tänka att det faktiskt finns en ädel tanke bakom detta pekoral. Men samtidigt finner jag mig så otroligt uttråkad.
 
En tonårstjej (Joey King), vars största problem verkar vara att hennes föräldrar är skilda, erkänner för mamma (Mireille Enos) och pappa (Peter Skarsgaard) att hon ligger bakom en väninnas dödsfall. Duon går igenom alla de tolv stegen av chock (förnekelse, vrede, etc.) innan de bestämmer sig för att sonika ljuga om det hela för att skydda sin ängel, som i ärlighetens namn inte visar mycket uppskattning.
 
Var ska man börja? Grå, dystra och dassiga färger i kombination med osympatiska, irriterande karaktärer det är svårt att bry sig om är knappast någon lovande inledning. När de stackars skådespelarna desperat försöker krama dramatik ur det dysfunktionella familjedramat så kämpar de hopplöst mot ett snigeltempo och rollfigurer som varken säger eller gör något en normal människa skulle.
 
Det blir mycket skrik, gråt, misär, samt en del klichéer inklusive en omotiverat introducerad astma (som kändes gammal redan i M. Night Shyamalans ”Signs”). Sedan kommer den där örfilande twisten som man anat lurar bakom hörnet. Den är så frustrerande och kränkande mot publiken att man går från att störa sig på till att hata en viss karaktär. Dennes motivation gör bara saken värre.
 
Det är en film som möjligen kunnat fungera som en svart komedi av ”Very Bad Things”-typen, eller till och med en satir om vit, priviligierad medelklass. Nu blir det mest varningspropaganda mot att skaffa barn – de kommer växa upp till bortskämda tonåringar som gör ditt liv till ett helvete. Om det låter eggande så varsågod.
 
"The Lie" finns att streama på Amazon Prime Video.
| 7 oktober 2020 22:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Helt ok film med bra skådespel och ja, väldigt oväntade skeenden :-)
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu