The Highwaymen 2019

Gangster
USA
132 MIN
Engelska
The Highwaymen poster

Synopsis

Verklighetsbaserat kriminaldrama där två stenhårda före detta Texas-poliser får i uppgift att hitta och avrätta det ökända rånarparet Bonnie och Clyde.
Ditt betyg
2.9 av 85 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lina Svensson

28 mars 2019 | 10:00

Jakten på Bonnie och Clyde kan börja

Två brottslingar skapade rubriker. Två Texas Rangers-poliser skapade historia. "The Highwaymen" är en återspegling av den sanna berättelsen kring jakten på det ökända radarparet Bonnie och Clyde.
Vi befinner oss i USA på 1930-talet, mitt under den stora depressionen. Ekonomin är körd i botten och för vissa amerikaner är varje dag en kamp. Kommer pengarna att räcka till mat för dagen? En del tar till desperata metoder för att klara sig, vilket innebär att brottsligheten skjuter i höjden. Ett ungt par bestämmer sig för att ge sig ut på en brottsturné. En turné som ska skapa rubriker över hela landet och ge dessa två brottslingar kändisstatus. Bonnie och Clyde är numera namnen på allas läppar. Paret som mördar polismän utan att blinka och som begår det ena rånet efter det andra. Trots att allt fler poliser kopplas in i jakten efter dem och trots att man väljer att använda sig av den senaste tekniken inom brottsplatsundersökningar, räcker inte resurserna till. 
 
När antalet mördade polismän börjar att närma sig två-siffrigt bestämmer sig polischefen Lee Simmons (John Carroll Lynch) för att försöka övertala guvernör Ma Ferguson (Kathy Bates) om att koppla in den före detta Texas Rangers-konstapeln, Frank Hamer (Kevin Costner). Detta för att en gång för alla, stoppa Bonnie och Clyde. “The Highwaymen” bygger på den sanna historien om två Texas Ranger-konstaplar som till slut fick fast två av landets mest ökända brottslingar. En jakt som pågick i 102 dagar.
 
I många amerikaners ögon var Texas Rangers värre skurkar än de brottslingar som de jagade efter. Det väsentliga för en Texas Ranger-polis var att få fatt i den skyldige. Om personen i fråga överlevde jakten eller ej, var inte lika viktigt. För att fånga lagförbrytare behöver man ibland bryta mot lagen själv, svårare än så är det inte. Frank och Maney (Woody Harrelson) är inget undantag. Gång på gång tar de båda till metoder för att få fram nya uppgifter om det efterlysta paret. Metoder som är effektiva, men som kanske inte riktigt håller sig till lagen. 
 
Vi får följa deras bilfärd genom USA i jakten på Bonnie och Clyde. En färd som är proppad med skjutpuffror, bittra poliser, trenchcoats och snygga hattar. Kevin och Woody visar upp ett fantastiskt skådespeleri och kontrasterna mellan de två karaktärerna väger verkligen upp varandra. Men trots ett fantastiskt samspel mellan dessa två skådespelare, känns filmen lite väl långsam och utdragen emellanåt. Det är mycket diskussioner, djupa suckar och bilåkande. Filmen hade kunnat kortas ned med 30–40 minuter utan att påverka storyn ett dugg, skulle jag säga. Då hade den dessutom känts mer händelserik och spännande.
 
"The Highwaymen" är en påkostad och välgjord film som avspeglar en sann historia som aldrig tidigare berättats. Men för att vara en återspegling av den intensiva jakten på två av USA:s värsta och mest kända förbrytare, är filmen lite väl händelsefattig. 
 
| 28 mars 2019 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera The Highwaymen