Teddy Bear 2012

Drama
Danmark
Teddy Bear poster

Synopsis

Dennis är 38 år och professionell kroppsbyggare men bor fortfarande hemma hos sin krävande och kvävande mamma. I ett desperat utbrytningsförsök reser han till Thailand för att söka lyckan. Men på sexturismens barer där en natt med en blivande fru kostar 1000 kronor är det inte lätt att hålla drömmen om kärleken vid liv.
Ditt betyg
3.0 av 9 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jake Bolin

6 februari 2012 | 11:45

Dansk dynamit

#GIFF 2012 - "Teddy Bear" går rakt in i hjärtat på ett alldeles otvunget sätt. Det är snarast ett privilegium att få vara med på resan.

Originaltiteln på denna danska pärla är ”Tio timmar till Paradiset” – då åsyftas flygtiden till Thailand, dit den trettioåttaårige muskelbyggaren Dennis reser för att söka kärleken.

”Teddy Bear” är ett mycket bättre namn på filmen, och också ett perfekt epitet på Dennis. Denne koloss – jag menar nu att han ser ut som en korsning av Marv i serietidningsversionen av ”Sin City” och en vänlig Belgian Blue-ko – har vad det verkar inte ett ont ben i sin gigantiska kroppshydda. Han vill bara träffa en tjej och komma loss från sin dominanta mor, som gammal och bitter lever i ett ohälsosamt symbiotiskt förhållande med sin son.

Vi följer Dennis frigörelseförsök och tafatta strävanden mot ett riktigt liv – ett som innefattar mer än styrketräning, kanske en egen lägenhet, samlag – i en historia som är både rörande, varm och oerhört sorglig. Att ”Teddy Bear” dessutom vågar vara hoppfull och avskalat naken, ren snarast, i sitt uttryck imponerar än mer. Det är svårt att få något genuint bra att se så enkelt ut; jag noterar inte en enda överflödig bildruta, Dennis står i centrum i varenda scen.  

Som ett inlägg i en debatt om sexturism eller som ett exempel på avancerad filmdramaturgi spänner ”Teddy Bear” inte musklerna – det gör absolut ingenting, inte när det känns så här i bröstet efteråt. 

| 6 februari 2012 11:45 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Teddy Bear
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu