Storkarna 2016

Komedi Familj Animerat
USA
87 MIN
Engelska
Storkarna poster

Synopsis

Storkarna levererar bebisar... eller de brukade göra det i alla fall. Nu levererar de paket åt ett globalt internetföretag. Junior som är företagets bästa stork är på väg att bli befordrad men råkar av misstag sätta igång maskinen som producerar människobarn. En oemotståndligt men samtidigt inte godkänd liten flicka blir resultatet. För att chefen inte ska upptäcka missödet ger sig Junior och hans vän Tulip, som är den enda människan på Storkberget, ut på en bebis-leverans. Deras äventyr kan göra mer än en familj hel och även återställa Storkarnas verkliga uppdrag på jorden.
Ditt betyg
3.2 av 142 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Storks
Biopremiär
7 oktober 2016
DVD-premiär
20 februari 2017
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Warner Bros
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

6 oktober 2016 | 08:30

Fin liten film om familj och föräldraskap

En underhållande och väldigt sockersöt liten historia som går hem hos barnen och roar lätt även oss äldre. ”Storkarna” är en snyggt animerad familjefilm som tyvärr har en något invecklad intrig för sitt eget bästa och därför ibland känns trampa vatten, samtidigt som den motsägelsefullt nog på sina håll kan upplevas en aning forcerad. Fast tråkigt har man som publik aldrig och det räcker långt.
Storkarna har sedan en olycklig incident lagt ner babyleveransen, och sysslar numera endast med varusändning av hårda paket såsom mobiltelefoner och annan teknik till upptagna föräldrar, som verkar lika glada om inte nästan gladare för det. 

Nate är en liten kille vars föräldrar inte har tid med honom. Han vill inget hellre än att få en lillebror så han skickar ett brev med sitt önskemål, som att misstag blir förverkligat av Junior, en chefspostaspirerande stork som nu bara har ett val och det är att snabbt som sjutton leverera babyn i smyg, utan att någon överordnande får nys om det. 

Det händer såklart en hel annat med och emellanåt blir det också väldigt spännande. Flera karaktärer presenteras och de flesta är sköna älskvärda filurer medan andra kan kännas väl torra och något tunna. 

Många träffsäkra analyser om vår tids stressade vardag ges på ett humoristiskt och mycket barnvänligt sätt även om jag personligen gärna sett att komiken varit ännu vassare för våra vuxna öron, då utrymme till det utan tvekan finns. Istället blir det nu endast sådär lite småputtrigt skojigt utan att locka några högljudda skratt från egentligen varken oss eller de mindre.

Men oavsett så är detta ändå en väldigt härlig film att se ihop med sina barn och mina två, på 6 och 7 år, verkade trots bristen på gapflabb mer än förtjusta och citerade efteråt glatt några av visdomarna de fått ta del av. 

”Storkarna” är en fantasifull och väldigt fin film om familj, föräldraskap och om att vara utanför. Den tar upp fundamentala och viktiga värderingar kring dessa ämnen och hade kanske kunnat vara skarpare och mer nyskapande, men väljer att spela på en väldigt tillgänglig planhalva och kan väl få göra det. Filmen är otroligt charmig, men känns stundvis något ansträngd i alla dess otaliga händelseförlopp. Det händer helt enkelt för mycket och alla turer känns inte helt befogade vilket också gör att vissa delar landar platt på sina håll, medan andra samtidigt ändå lyfter.

Trots några tempodippar på grund av ett något plottrigt innehåll blir filmen aldrig tråkig och med sina knappa 90 minuter är den absolut sevärd för hela spektret av publiken. 
| 6 oktober 2016 08:30 |