Spy Kids 3-D 2004

Spy Kids 3-D poster

Synopsis

Spy Kids är tillbaka igen och på deras häftigaste äventyr hittills kommer de hemliga agenterna att kliva in i en helt ny dimension: den tredje dimensionen. Carmen är fast i en virtuell värld- inuti ett coolt men galet videospel där allt är möjligt och ingenting är omöjligt. Det är designat av barnens nya nemesis, leksaksmakaren "the Toymaker". Det är nu upp till Jonny att rädda sin syster och så småningom världen.
Ditt betyg
1.6 av 332 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Spy Kids 3-D: Game Over
Biopremiär
20 februari 2004
DVD-premiär
15 september 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Mycket 3D, lite handling när spionbarnen återvänder

Spionbarnen är tillbaka i ett nytt familjeäventyr, och den här gången leker regissören med 3D-konceptet. Vilket för vår del mest innebär att en hiskelig massa objekt - bokstäver, siffror, paddor och robotar – kommer flygande emot oss så gott som igenom hela filmen. Vilket förstås blir ganska tröttsamt efter ett tag.

De få gånger illusionen faktiskt fungerar – det vill säga saker och ting verkligen ser ut att lämna filmduken och sväva mitt framför oss – är det rätt coolt. Men det är nog också det enda positiva med ”Spy Kids 3-D”.

För mitt i allt experimenterande med den tredje dimensionen verkar handlingen helt glömts bort. Juni Cortez, för detta barnspion och nu privatdeckare (brukar inte 8-åringar typ gå i skolan om dagarna?), tvingas leta efter sin syster som hålla fånge i ett dataspel av den galne Leksaksmakaren. Det är bråttom, för snart släpps spelet till allmänheten och varenda unge som spelar det kommer att bli fast i den virtuella världen. Så vi sugs bokstavligen in i ”Game Over”, som det jättelika spelet heter, och får följa med när Juni tar sig förbi de olika banorna där det mest gäller att slåss mot jätterobotar och åka racerdon. Hurra.

Jag var för ung för att se ”Freddy’s Dead” på bio så 3D är nånting jag endast kommit i kontakt med på Liseberg vid några tillfällen. Men det som är kul i några minuter fungerar dåligt att bygga upp en hel långfilm på. Inte minst för att man lär få jävligt ont i ögonen efter ett tag… För att inte tala om dataanimeringarna som utgör 90 procent av filmen. De ser ut som de där billiga tv-spelen i ”Lattjo Lajban”, ni vet där ungarna ringer in och spelar med telefonens knappar…

Ok, det finns en till positiv detalj med den här skräpfilmen, och det är alla roliga cameoroller som Robert Rodriguez skrapat ihop. Filmen inleds med Alan Cumming som förklarar hur man använder 3D-glasögonen, och innan den är slut hinner vi bland andra se George Clooney, Bill Paxton, Steve Buscemi, Charlton Heston och Elijah Wood i skojiga småroller.

Summering? Mycket effekter, lite innehåll. Style over substance är visserligen inget ovanligt i Hollywood men i vanlig 2D hade den här filmens urusla datagrafik inte haft en chans... Vi får hoppas att det är "game over" för denna filmserie nu.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Spy Kids 3-D
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu