Spun (2003)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Spun tar dig med till missbrukarnas vardag, under ett typiskt tredagarsrus där du får ta del av det tragikomiska, moderna livet som drogen är en del av. Filmen försöker inte bortförklara eller ursäkta, den är skruvad och mörk, en resa i hisnande tempo in i USA:s ungdomskultur, in i missbrukarnas huvuden med allt vad det innebär av kemisk överskottsenergi och ångest.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: SPUN

Åkerlunds debutfilm om missbrukarnas vardag
"Spun" är en mycket tragisk och sorglig film från början till slut.

Det är uppenbart att regissörens enda syfte med filmen var att få folk att förstå hur drogvärlden där ute fungerar. Men tyvärr så lyckas han inte med det eftersom filmen inte är det minsta trovärdig och personligen tycker jag att han kunde valt ett bättre sätt att göra den här filmen på, för även om den nu verkar helt hopplös så skulle den kunnat ha blivit en helt respektabel film vilket den nu inte är. När man först sätter sig ner och tittar på fimen känns det som att man sitter och tittar på någon gammal drogdokumentär men den känslan försvinner när man kommer längre in i filmen som tur är.

Det som räddar filmen från att totalt sjunka ner till botten är den snygga filmningen och klippningen som jag genast la märke till. En annan sak som höjer filmens låga status är Brittany Murphys lysande skådespelar-prestation som Nikki. Hon har allt som behövs för den här rollen och hon gör verkligen en insats som imponerar. Det finns också lite tveksam humor med i filmen men det är inget som man direkt ramlar av stolen för. Fast man blir lite besviken på Peter Stormares ynkliga roll som en underbetald drogpolis som bara är med i ett fåtal scener.

De som har sett "Trainspotting" förstår nog vad jag menar när jag säger "sjuka scener" och den här filmen tar faktiskt ett steg längre än "Trainspotting" när det handlar om sådana scener. Jag själv trodde inte att det var möjligt men den här filmen bevisade att jag hade fel. Men gillade man den filmen så finns det en liten chans att man kan gilla den här också.

Den här filmen rekommenderar jag till folk som är ständigt deprimerade och tycker att deras liv är skit, för efter att man sett den här filmen så inser man att livet kanske inte är så tokigt ändå.

Mikael Glas Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
JL
Snabba klipp?.... Check!
twinkle
Denna är ju helskön.

Veckans populära filmer

Visa fler