Soluppgång (1927)

4.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En kvinna från staden förför en bonde och föreslår att han ska mörda sin fru. Något han är tveksam till, men beslutar sig för att göra.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Pseudosum
Den senare delen av stumfilmstiden var en guldålder för häpnadsväckande filmdrömmar, som denna tidstypiska melodram av F.W. Murnau, med undertiteln A Song of Two Humans. Den romantiska intrigen bygger på fast rotade motsatser - hustru mot älskarinna, stad mot landsbygd - men den flinka kameran är hela tiden i rörelse.
Film
Denna måste ses. Nosferatu är ett mästerverk och eftersom jag fått en 9a på denna så borde denna passa mig som handen i handsken.
Dimman
Fantastisk och enastående filmpärla! Det tekniska e fenomenalt! Allt från fotot, arbetet med klippningen och de experimenterande ljudmomenten i en tid då inga ljudfilmer gjordes imponerade stort på mig! Att till slut få dela ut en femma till ännu en stumfilm gav mig mersmak! :) Musiken är vacker, skådespelarna har ett fint balanserat spel, stadsvyerna ger mig lust att åka tillbaka i tiden och få leva åtminstone en timme i en svunnen era!
Och slutligen Janet Gaynor säger jag bara! OMG vilken snygg kvinna, jag verkligen smälte och hon var bedårande både när hon grät och när hon log! Filmen växte under tiden den pågick och det kändes som en orkester som börjar i ett lugnt preludium för att sedan eskalera i en genomträngande symfoni! Bra gjort mäster F. W. Murnau!!
5/5
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler