Sleepy Hollow 1999

Skräck Fantasy Thriller
USA
101 MIN
Engelska
Sleepy Hollow poster

Synopsis

Tim Burton väver här ihop en kuslig och förtjusande version av denna klassiska skräckhistoria. Johnny Depp spelar Ichabod Crane, en excentrisk utredare fast besluten att sätta stopp för den mordlystne Huvudlöse ryttaren. Christina Ricci spelar Katrina Van Tassel, den vackra, mystiska unga kvinnan med hemliga band till den övernaturliga skräcken.
Ditt betyg
3.3 av 1,142 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
Ganska löjlig fantasy/horror film men ändå lite smått underhållande. Förvånansvärt bra effekter trots att den är från 1999. Depp är bra, men man kan redan ana en Willy Wonka i tolkningen som konstapel Crane. Gillar det mörka gotiska atmosfären även om green screen scenerna känns lite utdaterade. Mysig film att kura framför i höstmörkret. Svag 3/5
Läs mer
5
Tim Burtons mästerverk kan inte konkurreras Kan börja med att berätta att jag inte var sådär jätteinsatt i Irvings klassiska spökhistoria om Ichabod Crane som möter sitt öde med Den huvudlösa ryttaren i Sleepy Hollow innan jag såg denna! Visst hade man hört lite om en huvudlös ryttare då och då och jag visste ju att Scooby Doo möter honom i ett avsnitt. Men det var inget som jag hade fastnat för direkt. Men så fick jag se denna suveräna film från 1999 och vart helt fast! Efter det har jag läst på om historien om huvudlösa ryttaren och kollat på andra versioner om denna historia också. Finns många andra versioner som också är väldigt bra, men ingen av dem kan någonsin nå upp till Tim Burtons version! Det jag gillar med filmen är att den har så mycket som en film bara kan ge! Den är fint filmad, har bra atmosfär och miljö, skådespelarna gör sina roller utomordentligt karaktärerna är välskrivna och intressanta osv. De har även fått till en del humor i filmen vilket också uppskattas. Gott om twister finns med och upplösningen i slutet är både intressant, genomtänkt och oväntat! Finns det något att klaga på med denna film? Det enda jag kan komma på i såna fall är att det finns ett par viktiga karaktärer som man inte får veta namnet på utan dessa tilltalas bara vid efternamn. Skulle gärna veta förnamnet på dessa karaktärer. Men förutom detta finns inget negativt jag kan komma på. Vill faktiskt också berätta att jag har faktiskt själv också gjort en liten teaterpjäs om Den huvudlösa ryttaren tillsammans med en teater som bag går i. Vi spelade vår egna version om Sleepy Hollow och jag spelade faktiskt då huvudrollen som Ichabod Crane! Det var jätteroligt! Så då vart det ytligare en version kan man kanske säga.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu