Skandalen kring Julie (1938)

2.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När filmvärlden surrade av rykten om vem som skulle få rollen som Scarlett O'Hara i den kommande storfilmen Borta med vinden var Bette Davis upptagen med inspelningen av en annan sydstatsfilm, Jezebel, där hon gjorde en strålande rollprestation som gav henne en Oscar® för Bästa kvinnliga huvudroll vid 1938 års Oscarsgala.

Bette Davis spelar den vackra sydstatsöverklassflickan Julie vars ihärdiga försök att få fästmannen Preston Dillard (Henry Fonda) svartsjuk inte slutar som hon tänkt sig. Arg och vanärad säger Preston upp förlovningen och lämnar staden. Den ångerfulla Julie uthärdar ett år av väntan innan Preston återvänder hem, men saker och ting är inte riktigt som förut...

Jezebel fick stor uppmärksamhet för de storslagna miljöerna och vackra kostymerna, William Wylers briljanta regi och den skrämmande realistiska skildringen av en gula feber-epedemi. Fay Bainter vann en Oscar® för bästa kvinnliga biroll, men filmens stora stjärna är ändå Bette Davis, vars fantastiska begåvning aldrig tagit sig bättre uttryck än i Jezebel.
Visa hela synopsis

VISA 1 ALTERNATIV

DÖLJ ALTERNATIV

Betyg
2.5 av 4 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
En Oscarsvinnande Bette Davis är lysande i en komplex roll som hon gör med bravur. Filmen som helhet får en stark trea.

Veckans populära filmer

Visa fler