Skandalen kring Julie 1938

Romantik Drama
104 MIN
Engelska
Skandalen kring Julie poster

Synopsis

När filmvärlden surrade av rykten om vem som skulle få rollen som Scarlett O'Hara i den kommande storfilmen Borta med vinden var Bette Davis upptagen med inspelningen av en annan sydstatsfilm, Jezebel, där hon gjorde en strålande rollprestation som gav henne en Oscar® för Bästa kvinnliga huvudroll vid 1938 års Oscarsgala.

Bette Davis spelar den vackra sydstatsöverklassflickan Julie vars ihärdiga försök att få fästmannen Preston Dillard (Henry Fonda) svartsjuk inte slutar som hon tänkt sig. Arg och vanärad säger Preston upp förlovningen och lämnar staden. Den ångerfulla Julie uthärdar ett år av väntan innan Preston återvänder hem, men saker och ting är inte riktigt som förut...

Jezebel fick stor uppmärksamhet för de storslagna miljöerna och vackra kostymerna, William Wylers briljanta regi och den skrämmande realistiska skildringen av en gula feber-epedemi. Fay Bainter vann en Oscar® för bästa kvinnliga biroll, men filmens stora stjärna är ändå Bette Davis, vars fantastiska begåvning aldrig tagit sig bättre uttryck än i Jezebel.
Ditt betyg
2.6 av 5 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Jezebel
Biopremiär
1 januari 1938
Språk
Engelska
Ålder
11 år
Längd
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Skandalen kring Julie
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu