Second Act 2018

Romantik Komedi
USA
103 MIN
Engelska
Second Act poster

Synopsis

40-åriga Maya jobbar på en stormarknad och är frustrerad över de drömmar och mål med livet hon aldrig lyckats uppfylla. Men så får hon chansen att återuppfinna sig själv med hjälp av ett fejkat CV och ett alter ego, för bevisa att man inte behöver en collegeutbildning för att lyckas i livet, och att det aldrig är för sent för att börja om.
Ditt betyg
2.3 av 26 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Second Act
Biopremiär
4 januari 2019
DVD-premiär
3 juni 2019
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

4 januari 2019 | 09:45

Mediokert och utan udd

Ett pretentiöst och överdrivet sentimentalt drama om att lyckas på egna meriter. Denna påstådda komedi är i princip aldrig särskilt rolig och J-Lo hjälper inte direkt till.
”Second Act” är som vilken Jennifer Lopez-film som helst och har man sett en har man sett denna. Helst hade jag inte velat se någon av dem.

Här spelar hon Maya Vargas, en streetsmart kvinna i Queens, New York. Hon har arbetat 15 år på ett varuhus men är inte utbildad, varför hon inte heller avancerar på jobbet. Som födelsedagspresent får hon en överraskning av sin väns datasnille till son - ett fake cv som snart landar henne ett högt uppsatt jobb på ett kosmetikaföretag. Det finns dock något i Mayas förflutna som gör sig påmint och som på alla plan kommer påverka hennes liv och fortsatta karriär inom företaget.

Det här är en otroligt förutsägbar soppa utan varken udd eller särskilt djup. Manuset är ett potpurri av ämnen som på papper säkert attraherar kvinnor; kärlek, relationer, moderskap, mode, skönhet, skönhet och lite till skönhet. Inget av detta skildras särskilt väl eller ingående utan snuddas bara vid lite lätt varför de flesta inte kommer bry sig.

”Second Act” handlar alltså om den ädla konsten att lyckas på egen hand, av egen vilja och inre styrka, men lyckas ändå vara extremt ytlig och promota det exakt motsatta. Den här typen av motsägelsefulla Jenny From The Block-framgångssagor är inte min kopp och så inte nu heller.

J-Lo är rätt bra i rollen även om hon inte övertygar storslaget. Jag vill nästan säga att hon är bättre än jag minns henne för ibland känns det faktiskt som att jag köper det hon förmedlar. Tyvärr är det väldigt ofta med exakt samma min och med väldigt lite energi. För att vara så ”het” är hon bra ljummen och liksom nästan slö i kanterna. Också de övriga känns rätt blasé, som Milo Ventimiglia, Vanessa Hudgens och Treat Williams. Ingen av dem gör direkt fel eller är dålig, men deras karaktärer är för blodfattiga för att väckas till liv. Den enda större behållningen i filmen är hetsiga Leah Rimini som Mayas vän Joan. Hon svär som en borstbindare med sina sköna hesa röst och är sådär allmänt uppnosig. Stundvis tycker jag att hon får igång J-Lo med sin energi, men det verkar tyvärr också vara karaktärens enda uppgift, att bekräfta stjärnan, varför hon i slutändan förblir ungefär lika intressant som ett bokstöd i bokhyllan.

”Second Act” är en högst medioker film som inte är jättekass, fast verkligen inte särdeles bra heller. Det är sentimentalt och känslosamt, med dålig tajming. Visserligen kommer människor som har fallenhet för tråkiga romcoms i allmänhet och J-Lo i synnerhet att tilltalas av detta, men snälla uppmuntra inte detta, utan se det i så fall framför TV:n istället.
| 4 januari 2019 09:45 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
4
En fantastisk film som har flera jättepinsamma och udda inslag som inte passade in, men den får ändå gott betyg av mig! Den var ganska "J.Lo"-genrig om ni fattar vad jag menar (film om hårt arbetande underdog-kvinna) men den innehöll, enligt mig, ett par oväntade vändningar som satte guldkant på filmen. Har helt klart sett värre och den bjöd på några rörda tårar!
Läs mer