Scary Movie 3 2003

Komedi
USA
84 MIN
Engelska
Scary Movie 3 poster

Synopsis

Cindy och hennes vänner råkar ut för massor av underliga fenomen, som cirklar i sädesfält och skumma videoband. De bara måste ta reda på vad det handlar om egentligen.
Ditt betyg
2.0 av 575 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Scary Movie 3
Biopremiär
13 februari 2004
DVD-premiär
30 juni 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Daniel Svensson

1 januari 2008 | 00:00

Jag vet vad du gjorde i förra uppföljaren...

Så var vi här igen. En 3:a i den både älskade och hatade "Scary Movie"-serien, och som vanligt parodieras några av de senare årens största filmer. Bland annat är det "Signs", "The Ring", "The Others", "8 Mile" och "Matrix" det skämtas med. Denna gång står David Zucker för regin, mannen bakom "Titta vi flyger" och "Nakna Pistolen"- filmerna.

Den inte alltför smarta Cindy (Anna Faris) är tillbaka. Denna gång är hon och hennes nya vänner på jakt efter dödliga och inte minst irriterande videoband. Samtidigt som hennes "äventyr" pågår får vi också följa två andra sidohistorier, såsom planerad attack av rymdvarelser på prästen Toms (Charlie Sheens) farm och George, som tror att han är en svart rap-artist, kämpar för att vinna sin första rap-battle. När Cindy reser runt för att försöka hitta svar träffar hon på bl.a Oraklet (Queen Latifah) och Orpheus. De har inte direkt några svar att ge utan Orpheus är mest upptagen med att se på fotboll och Oraklet spöar upp tjejen som retar henne på videobandet. George får duellera mot Fat Joe (känd artist från musikvärlden) och Toms rymdvarelseproblem söker sig ända till självaste presidenten, spelad av Leslie Nielsen. Vi får se några småroller här och där under filmens gång, t.ex Denise Richards som spelar Toms påkörda fru Annie, och Pamela Lee som i början av filmen sitter och skämtar om silikon och sin sexvideo med Tommy Lee.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här filmen. Efter dom tidigare två filmerna var ju inte förväntningarna skyhöga precis. Jag trodde att David Zucker kanske skulle ta upp den här filmen på en högre nivå, men så vart ej fallet. Trots den den ganska kända rollistan så blev inte filmen speciellt rolig för det. Man fnissade till i en scen och fick vänta 5 scener på nästa fniss.

Filmen som bara var ca 1 timme 15 min lång kändes något utdragen och ändå för lång. Mungiporna, som i vanliga fall i David Zuckers filmer brukar sitta runt nacken, rörde sig knappt. Men det var ett genidrag av David att återigen ta med Leslie Nielsen som bara inte kan vara dålig i en sån här film. Han höjer filmen en aning. Trots bristen på bra komedier i dagens filmindustri så tror jag att världen klarar sig utan en till "Scary Movie"-film och David Zucker gör sig bäst genom att fortsätta som han gjort innan; att inte basera filmen på andra filmer utan att skapa allt direkt från sin sjuka hjärna...

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Scary Movie 3
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu