Rovdjuret 2 1990

Rovdjuret 2 poster

Synopsis

Rovdjuret har återvänt... och nu är det på jakt i L.A. Den kom från en avlägsen värld för att jaga människor för nöjes skull. Osynlig och utrustad med hittills okända vapen mördar det människor hänsynslöst och lämnar sina offer längs vägen av sin grymma framfart.
Ditt betyg
2.4 av 348 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
3
Underskattad uppföljare som får mycket ilskna spott efter sig. T o m Arnold sågar filmen. Personligen tycker jag att man har gjort en uppföljare som vågar stå på egna ben, utan att vara en kopia av första filmen. Djungel är borta och istället befinner vi oss i betongdjungeln. Dessutom har Arnold blivit ersatt en sliten snut med en ordinarie kroppsform. Jag gillar tänket och filmen levererar god underhållnings-action och själva Rovdjuret är lika bad-ass som i första filmen. PREDATOR 2 är tyvärr inte lika bra som sin föregångare, men det är en sevärd actionfilm och värd att ha sin filmsamling.
Läs mer
1
Rovdjuret (även kallat Predator eller Yautja) är en av science fiction-skräckvärldens mest berömda skurkar på bioduken. Skurken skulle även dyka upp i serietidningar där han bl.a. har slagits mot Batman (en annan version i ett alternativt universum). Trots att jag har någon kunskap om Rovdjuret och hans klanbröder, har jag aldrig sett en enda film med Rovdjuret tidigare. Så när "Rovdjuret 2" en kväll visades på TV (efter att jag sett mästerverket "Jurassic World" på bio samma dag), var det bara att sätta mig ner på soffan och titta. Vi får veta att filmen utspelas tio år efter händelserna i den första filmen (med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen). Istället för den centralamerikanska djungeln är vi nu i Los Angeles som drabbas av värmebölja samt våldsamma krig mellan kriminella grupper och polisen. Mitt i kaoset kommer ett nytt Rovdjur (Kevin Peter Hall) till Jorden för att jaga aggressiva byten, döda dem och samla trofér (bestående av bytenas utslitna kranier och ryggrader). När Rovdjuret dödar polismannen Mike Harrigans kollega (Rubén Blades) mitt under en utredning, tar Harrigan (Danny Glover) på sig det personliga ansvaret att hitta och stoppa jägaren en gång för alla. Låter handlingen intressant? Det kunde den ha blivit om manusförfattarna (som också skrev manuset till den första filmen) inte gjort det hela alltför komplicerat för tittarna. Filmens största problem är att jag som TV-tittare inte förstår logiken bakom Rovdjurets handlande, trots att jag känner till att varelsen kommer från en våldsam kultur. I filmen hade antagonisten flera chanser att ta livet av huvudpersonen men utnyttjade inte dem, vilket ledde till ett annorlunda slut som han själv inte kunnat förutse. Man fick inte heller veta skurkens ursprung och en förklaring av hans kultur. Därför var jag tvungen att efteråt slå upp Rovdjuret på en wiki-sida för att bättre förstå honom. Specialeffekterna känns gamla och inte alls imponerande trots att vi talar om en film från 1990. Trots att "Rovdjuret 2" kan betraktas som en science fiction-skräckfilm är filmen inte alls skrämmande som man tror. Däremot finns det våldsamma och blodiga scener, så filmens åldersmärkning skall ändå respekteras. Nej, "Rovdjuret 2" är en rörig uppföljare med en handling som skapar fler frågor än svar. Tack vare Danny Glovers rollprestation får filmen trots allt en stark etta i betyg.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu