Rob Roy (1995)

2.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den skotske 1700-talshjälten Robert Roy McGregor och hans hustru Mary hamnar i en storslagen kamp för att försvara sin heder mot förräderi och barbari. Rob Roy lånar pengar av den mäktige Marquis of Monrose och blir indragen i en sammansvärjning med Montroses onde hantlangare Cunningham. Snart står han inför en skoningslös och korrumperad fiende och det är bara hans styrka och mod som kan förhindra att allt han sätter värde på blir förstört.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
Har väntat länge på att se detta historiska äventyrsepos - och vilken riktig överraskning den visar sig vara! Den sätter ovanligt stark, sofistikerad dramatik i första hand över action, vilket höjer den ett rejält snäpp över standard-swashbuckling-äventyr av liknande sort. Plus enormt imponerande och levande rollkaraktärer och scenerier. Och ja, Roth gör en av filmhistoriens bästa och slemmigaste skurkar alla kategorier! En ganska klar 4/5.
magiul
Rätt kul att tänka tillbaka på hur man såg på filmen på den tiden. Liam Neeson var ju en lite alternativ skådis som inte var så känd, men hade fått ett lyft med Schindler's List. Men svärdfäktning och actionscener var inte riktigt hans "cup of tea" på den tiden. Sen kom ljussablar in i bilden och nu gör han ju nästan bara action, ha ha.

Håller med om att Roth är utmärkt på att spela skurk!
Anton S
En bortglömd liten pärla! Tim Roth är magnifik som Archibald Cunningham. 5/5
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler