Puhs film om Heffaklumpen 2005

Familj Animerat
USA
65 MIN
Svenska
Engelska
Puhs film om Heffaklumpen poster

Synopsis

När gänget i Sjumilaskogen blir väckta av ett muller som inte kan vara någon annan än den läskiga Heffaklumpen, ger de sig ut för att försöka fånga honom.
Ditt betyg
2.7 av 142 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Pooh's Heffalump Movie
Biopremiär
11 februari 2005
DVD-premiär
10 augusti 2008
Språk
Svenska, Engelska
Land
USA
Distributör
Walt Disney Pictures
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Nalle och vännerna är tillbaka på bio

Med öppna armar välkomnar jag den invasion av animerade filmer som lika mycket riktar sig mot vuxna som barn, men det är skönt att se att det fortfarande görs barnfilmer "the old-fashioned way". Gänget bakom "Puhs film om Heffaklumpen" försöker inte konkurrera med kollegorna på Disney eller Pixar vad gäller snygg grafik eller effekter - Puh, hans vänner och Sjumilaskogen ser ut som de gjort i åratal. Och det är ju så det ska vara.

När både Tiger och Nasse fått sina "egna" filmer är det nu dags för den orädde känguruungen Ru att ta plats i rampljuset. Vänskapen mellan Ru och Heffa, och den konflikt den innebär, skildras på ett fint och barnvänligt sätt. Det blir aldrig tråkigt eller fånigt ens för den vuxne som ofrivilligt släpas med till biografen av sina filmhungriga småttingar, men det är fortfarande en film främst gjord för barnen, på deras villkor. Och skulle du som förälder, syskon eller barnvakt känna att du inte orkar med gulliga figurer som skuttar runt och är glada (hur du nu inte kan göra det), så håll ut - även filmens längd är högst barnvänlig, en dryg timme.

Kort sagt har "Heffaklumpen" vad en riktig barnfilm ska ha - humor och ett bra budskap. Dessutom ett trevligt alternativ till påkostade, spektakulära filmer som "Superhjältarna".

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Puhs film om Heffaklumpen
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu