Puhs film om Heffaklumpen (2005)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När gänget i Sjumilaskogen blir väckta av ett muller som inte kan vara någon annan än den läskiga Heffaklumpen, ger de sig ut för att försöka fånga honom.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: PUHS FILM OM HEFFAKLUMPEN

Nalle och vännerna är tillbaka på bio

Med öppna armar välkomnar jag den invasion av animerade filmer som lika mycket riktar sig mot vuxna som barn, men det är skönt att se att det fortfarande görs barnfilmer "the old-fashioned way". Gänget bakom "Puhs film om Heffaklumpen" försöker inte konkurrera med kollegorna på Disney eller Pixar vad gäller snygg grafik eller effekter - Puh, hans vänner och Sjumilaskogen ser ut som de gjort i åratal. Och det är ju så det ska vara.

När både Tiger och Nasse fått sina "egna" filmer är det nu dags för den orädde känguruungen Ru att ta plats i rampljuset. Vänskapen mellan Ru och Heffa, och den konflikt den innebär, skildras på ett fint och barnvänligt sätt. Det blir aldrig tråkigt eller fånigt ens för den vuxne som ofrivilligt släpas med till biografen av sina filmhungriga småttingar, men det är fortfarande en film främst gjord för barnen, på deras villkor. Och skulle du som förälder, syskon eller barnvakt känna att du inte orkar med gulliga figurer som skuttar runt och är glada (hur du nu inte kan göra det), så håll ut - även filmens längd är högst barnvänlig, en dryg timme.

Kort sagt har "Heffaklumpen" vad en riktig barnfilm ska ha - humor och ett bra budskap. Dessutom ett trevligt alternativ till påkostade, spektakulära filmer som "Superhjältarna".

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler