Out Of Time (2003)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Matt Lee Whitlock är nöjd med sitt liv som polischef i den lilla staden Banyan Key. Men plötsligt en dag slås hans liv i spillror och allt han trott och litat på visar sig vara lögn. En brutal mordbrand skakar det lilla samhället och Matt satsar alla resurser på att lösa morden. Men allt eftersom utredningen fortskrider byggs en indiciekedja upp som pekar ut Matt som den skyldige. Han inser att han måste ligga steget före sina kollegor och börjar en mardrömslik jakt på nya bevis som kan rentvå honom. Med stegrande tempo nystas mordmysteriet upp. Matt har visserligen sanningen på sin sida, men tiden rinner honom ur händerna…
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: OUT OF TIME

Rikt på atmosfär men manuset är svagt

Denzel Washington spelar polischef Whitlock. Han är en dålig polis, dricker på jobbet och tar varje chans att smita iväg till älskarinnan. Hennes man spelas av Dean Cain (en gång Clark i ”Lois & Clark”) som är ”cast against type” som svartsjuk och aggressiv småskurk. Samspelet mellan han och Washington är inledningsvis mycket underhållande.

Washingtons ex-fru spelas av Eva Mendes och är även hon polis. Hon har blivit befordrad och flyttat till Miami. Han arbetar kvar på en liten station i Banyan Key, Florida med bara fyra anställda. I samband med utredningen av en misstänkt mordbrand återvänder hon. Washinton och Mendes spelade liknande roller i ”Training Day” och fungerar bra tillsammans. Tyvärr känns hennes återkomst mest som en manuskonstruktion.

Washington hamnar snabbt i en härva av livförsäkringar och försvunnet bevismaterial. Plötsligt befinner han sig i centrum av sin ex-frus utredning och medan hon kommer allt närmare sanningen kommer filmen allt närmare ”No Way Out”. Det är spännande och Carl Franklins karakteristiska zoomande höjer tempot. Franklin är en kompetent regissör, hans filmer är rika på atmosfär men han är beroende av ett starkt manus. Något som såväl ”Out Of Time” som ”High Crimes” från 2002 saknar. Filmens alla ”överraskningar” är så klumpigt planterade att det nästan blir komiskt. Kanske dags att sätta sig vid skrivmaskinen själv nästa gång?

Men det är alltid lätt att tycka om Washington. Han utstrålar en värme och en godhet som gör honom perfekt lämpad att spela omoraliska karaktärer. Tar han oss i handen följer vi honom vartsomhelst. Men all tvetydighet som antyds inledningsvis leder ingen vart. Istället för att som i Franklins genombrottsfilm ”One False Move” verkligen ta fasta på karaktärernas handlingar, dess konsekvenser och följa deras neråtgående spiral vänder ”Out Of Time” om upp mot ytan igen. I en scen står Washington vid ett vägskäl (bildligt OCH bokstavligt talat). Låt oss bara säga att manuset väljer fel väg åt honom.

ONÖDIGT VETANDE Filmen som visas i Paul Cabots hotellrum är "Legally Blonde".

Christoffer Andersson Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Användare borttagen
Riktigt tråkig film där Washington går på total tomgång.

Veckans populära filmer

Visa fler