Nothing Personal (Rien de personnel) (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Bisarra jobbevents, maktmissbrukande chefer och överlevnadsstrategier i neddragningstider går inte att få nog av i Gokalps företagssatir får du allt i ett. Under en påkostad firmafest dras de anställda in i rollspel, men snart sprids misstanken att det är deras egna jobb som står på spel. Med svart humor i Office-anda; tävlingen kan börja!
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
1.3 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: NOTHING PERSONAL (RIEN DE PERSONNEL)

Tråkig tävling om jobb

I "Nothing Personal" befinner vi oss på ett jobbevent eller en slags blandning mellan fest och teambuilding. Det visar sig dock att det som arbetstagarna tror ska bli en trevlig kväll istället är en tävling om vem som ska få behålla sitt jobb. Flera av deltagarna på festen är inhyrda skådespelare som ska hjälpa till att betygsätta de anställdas talanger.

"Nothing Personal" är en satir i finanskrisens fotspår där folk är desperata för att få behålla sina jobb. Trots bra skådespeleri känns den tyvärr tråkig, monoton och långsam. Och då är den ändå bara en och halv timme lång.

Mycket av detta beror på hur filmen är uppbyggd. Vi får se samma scener om och om igen men ur olika personers synvinklar. En och annan replik läggs till och vi får se scenen ur en annan kameravinkel men annars är det i stort sett bara upprepning och det är inte så kul.

Det skulle kunna vara intressant och det finns bra ämnen i filmen. Förväxlingar och en städare som helt plötsligt kan lura alla att han har en hög chefsposition genom att sätta på sig en kostym. Eller rädslan för att förlora jobbet som gör folk desperata och gör att de döljer saker för varandra. Skådespelarna är bra men de kan inte rädda upp den tristess som infinner sig när man sett samma scen för tredje gången.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler