Nothing Personal (Rien de personnel) 2009

90 MIN
Nothing Personal (Rien de personnel) poster

Synopsis

Bisarra jobbevents, maktmissbrukande chefer och överlevnadsstrategier i neddragningstider går inte att få nog av i Gokalps företagssatir får du allt i ett. Under en påkostad firmafest dras de anställda in i rollspel, men snart sprids misstanken att det är deras egna jobb som står på spel. Med svart humor i Office-anda; tävlingen kan börja!
Ditt betyg
1.3 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lisa Olsson

20 november 2009 | 15:41

Tråkig tävling om jobb

I "Nothing Personal" befinner vi oss på ett jobbevent eller en slags blandning mellan fest och teambuilding. Det visar sig dock att det som arbetstagarna tror ska bli en trevlig kväll istället är en tävling om vem som ska få behålla sitt jobb. Flera av deltagarna på festen är inhyrda skådespelare som ska hjälpa till att betygsätta de anställdas talanger.

"Nothing Personal" är en satir i finanskrisens fotspår där folk är desperata för att få behålla sina jobb. Trots bra skådespeleri känns den tyvärr tråkig, monoton och långsam. Och då är den ändå bara en och halv timme lång.

Mycket av detta beror på hur filmen är uppbyggd. Vi får se samma scener om och om igen men ur olika personers synvinklar. En och annan replik läggs till och vi får se scenen ur en annan kameravinkel men annars är det i stort sett bara upprepning och det är inte så kul.

Det skulle kunna vara intressant och det finns bra ämnen i filmen. Förväxlingar och en städare som helt plötsligt kan lura alla att han har en hög chefsposition genom att sätta på sig en kostym. Eller rädslan för att förlora jobbet som gör folk desperata och gör att de döljer saker för varandra. Skådespelarna är bra men de kan inte rädda upp den tristess som infinner sig när man sett samma scen för tredje gången.

| 20 november 2009 15:41 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Nothing Personal (Rien de personnel)
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu