Medan vi faller (1995)

3.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Vi följer under ett dygn tre killars färd mot undergången i Paris förorter. Aktuella ämnen som som kriminalitet, våld och arbetslöshet tas upp med en knivskarp skärpa av de unga filmarna.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Phip
Ganska bra film, hade förväntat mig lite mer av denna som fått så pass bra kritik. Gillade skådespelet och allt kändes väldigt bra porträtterat, men samtidigt är det mycket som saknas för att jag ska ge filmen mer än en 3.a.
#cageisbeautiful
Kul o se Vincent Cassel och Said Taghmaoui i sina unga dagar. Riktigt duktiga skådespelare.
Pseudosum
Tjugofyra timmar i en av Paris förorter. En arabisk yngling ligger allvarligt skadad på sjukhus, skjuten i buken. En annan yngling - Vinz, en judisk skinnskalle (Cassel) - har fått tag i en polisrevolver och svär att hämnas om hans kompis dör. Vinz håller ihop med Hubert (Koundé) och Saïd (Taghmaoui). De snackar skit med varandra om filmer, tecknade serier, allt möjligt och ingenting, men hela tiden hänger revolvern över dem som en dödsdom, ett svartvitt fokus rör allt hat de konfronteras med och vill ge igen.

Kassovitz hade bara gjort en film tidigare men La Haine gav honom genast en plats i frontlinjen. Det här är virtuos indignationsfilm som balanseras på slak lina, fullt i klass med det bästa vi sett från USA på länge, och bättre förankrad i den verklighet som beskrivs. Kassovitz uttrycker sina huvudpersoners uttråkade och frustrerade aggressioner med rivig kamerastil som omväxlande jagar på och avbryter deras raljerande och ofta komiska dialog. 

Filmens inställning är minst sagt militant, men det har också mognad och djup på ett sätt som skiljer den från vanlig politisk film. Samhället står kanske på gränsen till självförbränning, men här finns ingen längtan efter explosion. Ett vitalt, omskakande verk.
Visa fler (12)

Relaterade filmer