Kogänget 2004

Familj Västern Animerat
76 MIN
Svenska
Engelska
Kogänget poster

Synopsis

När den elake boskapstjuven Slim smider ondskefulla planer för att överta farmen så bestämmer sig tre modiga, och rätt omaka kossor, för att försöka fånga boven och rädda bondgården.

De något udda hjältarna ger sig ut i vilda västern där de bl a möter den mystiske bovfångaren Rico. Både Kogänget och Rico är ute efter att försöka fånga Slim och därmed få den belöning som är utsatt. En belöning som skulle räcka för att rädda Paradiset från att säljas på auktion. Kanske kan den karatekunnige hästen Buck hjälpa de tre kossorna?
Ditt betyg
2.2 av 365 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Home On The Range
Biopremiär
1 januari 2004
DVD-premiär
19 januari 2005
Språk
Svenska, Engelska
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Disney kan bättre än så

Vad får man om man korsar tre kor, en häst, en gris, några kycklingar och en hund? En kalkon såklart! Nä, inte nödvändigtvis, men det är precis vad Disney har lyckats med i och med sin nya film ”Kogänget”. Filmen med en budget på 110 miljoner dollar lyckades inte ens spela in hälften av pengarna på USA:s biografer. Nu är väl inte Disney de som går och gråter ihjäl sig för denna lilla förlust, men det säger väl ändå en del om filmen…

Och med all rätt, för jag har inte mycket positivt att nämna om denna film. För att vara en Disneyrulle hade jag ovanligt låga förväntningar, och den lyckades inte heller med att överraska mig. Men innan jag går på själva omdömet, låt oss börja med en summering av handlingen. ”Kogänget” inleds med att kossan Maggie blir såld och tvingas med stor sorg att lämna sin farm då ägaren inte längre har råd att behålla henne. Hennes nya hem blir farmen Paradiset, där den modiga och frispråkiga Maggie kommer in som ett yrväder. Men lugnet i paradiset störs när farmen hotas av konkurs. Om inte den snälla gamla tanten lyckas skaka fram den ansenliga summan av 750 dollar, säljs farmen. Maggie och resten av kogänget gör vad alla kossor skulle göra i den situationen – typ… – de ger sig av för att fånga in storskurken Slim, för att med prissumman kunna rädda farmen.

Animeringen, ja vad ska man säga, den är urkass - ser ut som någon gammal Warner Bros eller Hanna Barbera-serie. Hur man får till en sån här film med denna höga budget är ofattbart, jämför bara med ”Hitta Nemos” avancerade datagrafik, som gick på ”enbart” 90 miljoner. Handlingen stressas fram, ingen scen får tid att sjunka in och vad som är tråkigast av allt, vi får inget tillfälle att lära känna någon av karaktärerna ordentligt.

Humorn i ”Kogänget” känns för mig något barnslig och ibland rent av fånig. Då många av dagens animerade filmer har insett vikten av att även slänga in några skämt åt de äldre, kommer nog bara de allra minsta att roas av ”Kogänget”. Med ”Shrek 2” och kommande ”Superhjältarna” på bio, samt ”Nemo” och ”Björnbröder” nu ute på video och DVD, kan du lätt skippa ”Kogänget” och ändå göra ungarna glada.

Som sagt, jag har inte mycket positivt att säga om den här filmen. Disney kan bättre! De här korna borde slaktas och serveras till Morgan Spurlock, så kan han käka upp dem och göra en dokumentär av det hela. DET vore nåt att se.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kogänget
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu