InAPPropriate Comedy 2013

InAPPropriate Comedy poster

Synopsis

I denna komedi bryter en surfplatta, fylld av världens mest dråpliga och stötande appar, gränserna för politisk korrekthet och orsakar anar Här lämnas inget tabu orört...
Ditt betyg
1.5 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
InAPPropriate Comedy
DVD-premiär
18 december 2013
Land
USA
Distributör
Noble Entertainment
Ålder
15 år

Recensent

Andreas Samuelson

8 december 2013 | 15:01

En enda stor, olämplig ordvits

En komedi som vill provocera med motbjudande skämt men är så skrattbefriad att självaste "Movie 43" liknar ett mästerverk i jämförelse. Har man inte drömt om att se Adrien Brody imitera Clint Eastwood i rosa byxor så ska man nog se sig om efter ett annat DVD-nöje.

Jag försöker som filmrecensent undvika alltför vardagliga ord. Ett mästerverk kallar jag hellre "suverän" än "grym". Och dålig film går ofta under stämpeln "skräp". Men ibland stöter man på filmer som förtjänar ett undantag. Som "InAPPropiate Comedy". Det är ren skit.

Det är knappt en film utan en samling sketcher som varvas via appar på en iPad (ja, till och med titeln är en dålig ordvits). Titeln ansyftar på att det handlar om olämplig humor som ska chocka, provocera och uppröra. Det kan stämma i vissa fall men inte i något av dem är det minsta roligt.

Vi snackar intelligensbefriad fyllehumor på lägsta nivå. Någon handling är det inte tal om. Det är utdragna sketcher som praktiskt taget bygger på dåliga ordvitsar. Exempelvis "Blackass", en parodi på "Jackass" med ett gäng svarta killar. En annan heter "The Amazing Racist", en slags iscensatt dolda kameran-show där en lika irriterande som motbjudande värd gör diverse överdrivet rasistiska utfall som att starta en bilskola för asiater och erbjuda svarta människor en gratis båttur till Afrika. Bristen på skratt är påtaglig.

Ett av de värsta inslagen (vilket säger mycket) är ändå "Flirty Harry", en gayparodi på "Dirty Harry". En enskämtssekvens utdragen till evigheter. Det går ut på att Harry, iklädd rosa byxor, säger polisfilmsliknande oneliners som bygger på sexuella anspelningar. Som om filmskaparna aldrig sett ett bögskämt i en film tidigare. Det är för korkat för att ens vara förnedrande mot homosexuella.

Att Harry spelas av Oscarsvinnaren Adrien Brody är dock det mest tragiska. Jag kan acceptera (och förstå) gästinhopp av Rob Schneider, Lindsay Lohan (i några sekunder) och Michelle Rodriguez men Brody? Var han skyldig någon producent en tjänst? Behövde han en extra lönecheck för att köpa en sommarstuga? Var han full? Det finns ingen logisk förklaring till att en begåvad skådespelare som Brody ens skulle peta på den här dyngan med tång.

Som med många dåliga amerikanska komedier så är det sedvanliga skämt om avföring, sex, spyor, diverse etniciteter och homosexuella. Poängen här är att det ska vara provocerande - men när det samtidigt är dumt och tråkigt blir resultatet bara en generande soppa. Det enda den lyckas uppnå är att vara snäppet sämre än kalkonen "Movie 43". Den hade åtminstone en bisarrt imponerande rollista - i den här får vi nöja oss med Lindsay Lohans trosor (något som vi i ärlighetens namn sett förut...).

| 8 december 2013 15:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera InAPPropriate Comedy
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu