Hotell Transylvanien: Ombytta roller 2022

Hotell Transylvanien: Ombytta roller poster

Synopsis

När Van Helsings mystiska uppfinning, monstrifierings-strålen, löper amok förvandlas Drac och hans monstervänner till människor, och Johnny blir ett monster! Drac, utan sina krafter, och en sprudlande Johnny, som älskar sitt nya liv som monster, måste resa över hela världen för att hitta ett botemedel innan det är för sent. Innan de driver varandra galna och deras förvandlingar blir permanenta.
Ditt betyg
2.1 av 18 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

15 januari 2022 | 12:30

Typisk uppföljare är mer skrikig än rolig

Fjärde delen i ”Hotell Transylvanien”-serien är en typisk uppföljare - om du älskade de tre första får du möjligen ut något av den, men andra gör bäst i att välja ett annat hotell.
Stoppa pressarna! En ny klassiker är här. Inte sedan Disney och Pixar introducerades har animerad familjefilm revolutionerats på ett sådant storslaget sätt. En förtrollande film som med sin intelligens, värme och humor träffar rakt i hjärtat.
 
Nja, kanske ingen som väntat sig det heller. Men den typen av lata sarkasm är ungefär samma som du finner i det här fjärde installationen i filmserien om greve Dracula, hans familj och vänner av monster. Du får möjligen vad du väntar dig men det gör det inte direkt bättre. Den stora skillnaden här, åtminstone i den engelskspråkiga originalversionen, är att Adam Sandler och Kevin James ersatts av de mer anonyma Brian Hull och Brad Abrell i röstrollerna som Dracula respektive Frankensteins monster. Varken en direkt förbättring eller försämring.
 
Den här gången leder en rad förvecklingar till att Draculas mänskliga svärson förvandlas till ett drakmonster medan greven själv blir en vanlig, lönnfet och tunnhårig människa. Den omaka duon måste därför ge sig ut i djungeln för att hitta botemedlet medan flera andra monster går samma människoöde till mötes.
 
Upplägget där den välbekanta vampyren upptäcker för- och nackdelar med att vara människa och vice versa för det nyblivna monstret är relativt roande. Men det är samtidigt lite väl tunt och hade troligen passat bättre i en kortare episod av en tv-serie. Beslutet att förlägga handlingen i djungeln känns dessutom aningen underligt och omotiverat.
 
Det finns säkert en del kul här för yngre, lättroade barn, speciellt de som uppskattat de tidigare filmerna. Det är som vanligt småkul att se monster i typiskt mänskliga situationer som exemplevis en hög av jell-O som DJ eller en dansande varulv (med Steve Buscemis röst).
 
Det finns gott om tempo och energi. Men det blir ganska snart mer utmattande än underhållande. Det är skrikig och hysterisk slapstick där varje skämt mjölkas till sista droppen. Det är som om man misstagit högljutt för roligt. Kanske det inte liknar den värsta hotellvistelsen du varit med om men är knappast värt ett återbesök. Dags att checka ut ur den här franchisen.
 
"Hotell Transylvanien 4" finns att streama på Amazon Prime Video.
| 15 januari 2022 12:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Hotell Transylvanien: Ombytta roller
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu