Hon dansade en sommar (1951)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Det är vår. Göran har tagit studenten och festat av skolans slut med sina kamrater. Till hösten väntar högskolestudier. Fadern vill att han skall bli ingenjör och i examensgåva har han fått en motorcykel. Men först väntar sommarferier med arbete hos farbrodern Anders, som driver ett jordbruk. Första kvällen där möter Göran den 17-åriga Kerstin.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.0 av 8 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Pseudosum
Det är något rörande med den här filmen som är den största svenska biosuccén någonsin, och dessutom den film som lanserade den svenska synden. Men det är svårt att motstå en film som är så genomsyrad av svenska filmtraditioner. Bilderna av ung, olycklig kärlek i vajande sädesfält och glittrande sjöar och drömmen om det olycksaliga mötet mellan land och storstad må vara tvättäkta klichéer men det spelar ingen roll. Arne Mattssons film drabbar mig lika mycket idag som någonsin. 

Kärleken mellan Ulla Jacobsson och Folke Sundquist är frisk som en midsommarbukett och deras kärlekssaga är lika mycket en hyllning till den döende bondekulturen som till den svenska filmhistorien.
Anders Falun
En av svensk films stora internationella framgångar och en stor export succé vid början av 1950-talet. Detta var lite ofrivilligt föregångaren till den sk svenska synden som startade under femtio och sextio talet . Filmen uppmärksammades världen över för sina med dagens mått mätt mycket oskuldsfulla nakenscener och erotiska undertoner
Marcus
Stark 3:a i betyg!
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler