Game Night 2018

Action Komedi Mysterium
USA
100 MIN
Engelska
Game Night poster

Synopsis

Actionkomedi där vi får följa Max och Annie vars par-spelkvällar intensifieras något när Max karismatiske bror Brooks ordnar en mordgåtefest, full av falska tjuvar och agenter. Plötsligt blir Brooks kidnappad, men det är ju bara en del av spelet… Eller?
Ditt betyg
3.1 av 172 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Fanny Degerfelt

25 februari 2018 | 10:00

Urartad spelkväll leder till biljakter, våld och ett par garv

En mörk komedi om en urartad spelkväll som involverar gangsters, fabergéägg, en internationell smuggelliga, biljakter och en nedblodad bichon frisé. På med säkerhetsbältet!
Max (Jason Bateman) och Annie (Rachel McAdams) bjuder varje vecka hem sina lika tävlingsinriktade vänner till spelkvällar. Det är Kevin och Michelle (Lamorne Morris från “New Girl” och Kylie Bunbury från “Under the Dome”) som varit tillsammans sen de var fjorton, men som fortfarande har en del hemligheter, samt Ryan (Billy Magnussen.) Han har alltid med sig en ny dejt som får honom att verka smart i jämförelse.
 
Det största problemet med spelkvällarna är att undvika Max och Annies granne Gary, en nydumpad polisman med en seriemördares uppsyn, som vill vara med. Men det förändras när Max karismatiske och framgångsrike bror Brooks kommer till stan och kapar spelkvällen. Den här gången ska de, i hans regi, lösa ett mordmysterium - men det visar sig snabbt att det är på blodigt allvar. 

Bara några timmar efter att jag sett “Game Night” har jag svårt att minnas handlingen och karaktärerna, men trots att den inte lämnar något avtryck är det en ganska rolig mörk komedi. Det är knappast någon ny "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" men det är snabba puckar, skådespelarna har bra kemi och komisk timing. Ingenting är nytt, den anstränger sig lite väl och de logiska luckorna är många - men det finns en charm som väger upp så länge en är villig att stänga av hjärnan lite. Bara luta dig tillbaka och försök lista ut vad som är spel, vad som är på riktigt och vem som försöker lura vem.

Det är ett udda gäng bakom kameran. Den ena regissören John Francis Daley började som barnskådespelare i kultserien “Freaks and Geeks”. Han och Jonathan Goldstein, den andre regissören, har tillsammans skrivit manus till “Spider-Man: Homecoming” och “Det regnar köttbullar 2.” Manus till “Game Night” är däremot skrivet av Mark Perez som tidigare skrivit Lindsay Lohan-filmen “Herbie Reloaded” och Disney-floppen “The Country Bears”. Jag kan inte komma över att dessa människor samlades för att göra denna film, det är så fascinerande att jag överväger att köpa DVDn bara för att komma åt bakom scenerna-materialet.

Framför kameran verkar alla ha roligt, även om en del improvisationer pågår väl länge. Den mörka komedin gör ett avbrott för en scen som hör hemma i en barnfilm där ett Fabergéägg kastas omkring när folk från två sidor försöker komma åt det, fysikens lagar ignoreras - men som sagt, stänger en av hjärnan lite spelar det ingen större roll.

“Game Night” är knappast minnesvärd, men ett dråpligt roligt - och föredömligt kort! - avbrott från verkligheten. Se den över ett par öl och en pizza innan ni drar fram Trivial Pursuit.
| 25 februari 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
3
En av de bättre komedierna som jag har sett. Då humorn överlag håller en smart och mogen nivå. Där Rachel McAdams samtidigt bevisar hur begåvad & mångsidig hon är. Vilket i kombination, gör filmen sevärd. Även om Jason Bateman är lika usel som vanligt.
Läs mer
4
En Bateman-komedi med en lite nyare twist. Jag gillar actioninslagen så för mig höjer de filmen ett snäpp från Batemans vanliga bra filmer som saknar det lilla extra. Gillar du Bateman i vanliga fall kommer du gilla honom här med. När han ackompanjeras av då här bra birollsskådespelare och en mörkare handling blir det 4/5.
Läs mer