Flickan från tredje raden (1949)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Handlingen kretsar kring en ring och dess öden på fingret hos en rad kvinnor, en ring som lär att livet inte alls är meningslöst.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.0 av 9 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Anders Falun
Svensk episodfilm från sent fyrtiotal och enligt legenden ett svar på Ingmar Bergmans mörka film Fängelse året innan med Ekman i en av rollerna. Filmen har en hoppfull tematik om hur ödet har en tendens att ordna det mänskliga problemen. Tankeväckande film men flera av karaktärerna känns lite platta och tråkiga
David Brent
En ring spelar huvudrollen och hamnar hos flera olika personer och på det sättet så får vi hela tiden ta del av olika människoöden och liv vars vägar korsar varandra. Berättargreppet känns ju igen från filmer som "Short Cuts", "Magnolia", "Crash" och "Amores Perros" m.fl. Men denna film gjorde Hasse Ekman redan 1949 och detta visar vilken otrolig föregångare och pionjär han var. Han låg väldigt långt före sin tid och min respekt för han som regissör ökar enormt hela tiden. Detta var den tredje filmen som jag såg av han och alla tre har varit ruskigt bra, så även denna. Blir en stabil fyra i betyg!

Veckans populära filmer

Visa fler