Extract 2009

Romantik Komedi Deckare
USA
92 MIN
Engelska
Extract poster

Synopsis

En sexuellt frustrerad fabrikschef (Jason Bateman) hatar jobbet, frun och livet i allmänhet; problem som ackumuleras på ett bisarrt sätt ju mer han försöker åtgärda dem. Situationskomik på jobbet garanteras, signerad Mike Judge!
Ditt betyg
2.5 av 145 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonas Appelberg

24 november 2009 | 17:15

En gigolo åt frugan

En film i samma anda som "Office Space", kryddad med bra rollprestationer och riktigt roliga ögonblick. Tyvärr håller historien inte riktigt hela vägen ut men i slutändan gör det egentligen inte så mycket.

Vi fick först möta den Jason Bateman vi känner idag i den oförglömliga serien "Arrested Ddevelopment". Han spelade där en hårt arbetande, men samtidigt totalt uttråkad, chef för ett mindre bolag. I "Extract" är han tillbaka i exakt samma roll och han verkar trivas.

"Extract" handlar om Joel (Jason Bateman) som från grunden byggt upp en fabrik som framställer extrakt till matlagning, till exempel vanilj etcetera så bullarna får den rätta smaken. Han är relativt lyckligt gift med kvinnan som designade den första av företagets etiketter. Problemet med äktenskapet är bara att de inte haft sex på ett halvår. Joel bestämmer sig för att anställa en gigolo åt sin fru. Detta efter att ha tagit vad han trodde var Xanax, men som egentligen var ett bedövningsmedel för hästar, distribuerat av Ben Affleck i rollen som hippiebartendern Dean.

Den stora planen var att gigolon skulle förföra Joels fru och ligga med henne så Joel själv kunde ligga med den nyanställde snyggingen på jobbet (Mila Kunis) utan att därefter känna ångest. Efter att bedövningsmedlet släppt, inser Joel sitt misstag.

Det absolut roligaste i "Extract" är den fullkomligt IQ-befriade gigolon Brad, spelad av "90210" stjärnan Dustin Milligan. Hans ögon är så tomma vid varje ordväxling och hans svar så irrelevanta och fel att skratten ekar högt i salongen. Filmen är full av små godbitar med potential att etsa sig fast i minnet. Under ett av Joels mindre genomtänkta försök att stilla sin sexlust förekommer en knarklangare med världens största haschpipa, skrikandes "Inhale!", med en blick som kunde döda. Hysteriskt roligt.

Har man sett "Office Space", regissören Mike Judges kultrulle där en skrivare fick stå till svars för ett gäng kontorsarbetares samlade frustration, eller för all del "Clerks" ett och två, och gillade dem så kommer man älska "Extract". Historien i sig är ganska illa uppbyggd men situationskomiken och en, för en gångs skull, välcastad och riktigt rolig Ben Affleck, gör att filmen står sig väldigt bra. Jason Bateman gör som sagt den roll han är bäst på och samtidigt verkar trivas i och han gör den med J.K. Simmons, som efter "Juno", ett flertal gånger setts vid hans sida.

"Extract" är bra men inte lysande. Mila Kunis är lite tråkig och verkar gå på halvfart. Det fattas därför en stark kvinnlig roll att balansera ut manskoncentrationen med. Det känns även som Mike Judge känt sig tvungen att fylla ut historien med bihistorier som i slutändan gör att alla bitar istället tappar i styrka. Det är trots allt en film över genomsnittet som lyser upp i höstmörkret. Underhållande och stundtals riktigt, riktigt rolig.

| 24 november 2009 17:15 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Extract
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu