Neighbor for Sale 2011

Drama Komedi
USA
97 MIN
Engelska
Neighbor for Sale poster

Synopsis

Filmen är regisserad av Dan Rush och handlar om Nick, en säljare som får sparken. Samma dag som han får sparken upptäcker han att hans fru har lämnat honom, bytt lås på deras hem och kastat ut alla hans ägodelar på deras tomt. Nick satsar allt på ett kort och håller i en stor loppis på sin tomt, som helt plötsligt handlar om att överleva.
Ditt betyg
2.8 av 162 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lotta Zachrisson

1 maj 2011 | 23:09

Lågmält berättad historia

Tribeca 2011 - Will Ferrell är så otroligt ofta type-castad, men i "Stranger Than Fiction" visade det sig att det går alldeles utmärkt att ta honom på allvar på vita duken. I "Everything Must Go" tar han ett steg till och spelar – övertygande – en riktigt tragisk karaktär.

Nick har precis blivit av med jobbet efter att hans alkoholproblem inte kunnat tyglas. Väl hemma väntar alla hans prylar utslängda på gräsmattan och nycklarna passar inte längre i låset. Han tar sig an sin nya situation på det sätt han är van vid - med att inta mer alkohol.

Men efter besök från polisen som tycker att han inte kan bo ute på sin tomt, får han 3 dagar på sig att göra sig av med alla grejerna. Till hans hjälp kommer otippat, den överviktiga grannkillen Kenny, som inte verkar ha många vänner eller något att bättre för sig att göra.

Som tragisk figur fungerar Ferrell bra, speciellt i den fina mötet med gamla gymnasiebekantskapen Delilah (Laura Dern). Som alkoholist tror jag inte lika mycket på honom. Det blir aldrig elakt och smutsigt nog för att komma tillräckligt nära verkligheten.

Tack vare de starka birollerna når "Everything Must Go" betyget fyra. Förutom Delilah och Kenny - polisen och AA-sponsorn Frank (Michael Peña som vi också ser i "The Good Doctor" och tidigare i "Crash") och gravida grannen Samantha (Rebecca Hall) som också bär på en sorg. Jag gillar också att det är en lågmält berättad historia utan alltför många krusiduller, utan istället satsar på att få fram ett djup i alla de karaktärer som passerar Nicks liv dessa dagar.

| 1 maj 2011 23:09 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
4
Ljuvlig Ferrell i en väldigt lågmäld film om att hitta tillbaka. Det händer nästan inget i filmen, mwn ändå har jag aldrig tråkigt, tack vare fina preatationer från Ferrell och Hall. 4/5
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu