Will Ferrell

Skådespelare 16 Juli 1967 Irvine, California, USA

Biografi

John William "Will" Ferrell är en amerikansk komiker, författare, skådespelare och imitatör, född 16 juli 1967 i Irvine Kalifornien.

Ferrell framträdde först som medlem i komedishowen Saturday Night Live på NBC i mitten av 1990-talet och har därefter medverkat i komedifilmer som Old School, Elf, Anchorman, Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, Stranger than Fiction, Blades of Glory, Semi-Pro och The Other Guys. 

Han anses vara en medlem av "Frat Pack", en generation av ledande komediskådespelare i Hollywood som uppstod i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet, däribland Jack Black, Ben Stiller, Steve Carell, Vince Vaughn och bröderna Owen och Luke Wilson.

Ferrell föddes i Irvine, Kalifornien som son till Betty Kay, en lärare som undervisade vid Old Mill Elementary School och Santa Ana College, och Roy Lee Ferrell, Jr, en musiker i The Righteous Brothers. 

Ferrell började sin karriär i Saturday Night Live 1995 där han gjorde imitationer av bland annat George W. Bush och har efter det vuxit fram som en av USA:s mest framgångsrika komiker och har medverkat i ett tjugotal filmer.

Ferrell träffade 1995 den svenska skådespelaren Viveca Paulin på en teaterskola. De gifte sig i augusti 2000 och har tillsammans tre barn, Magnus, Mattias och Axel. Makarna Ferrell har sprungit flera maratonlopp.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Brinken
Ferrell är lysande i Stranger than fiction, han är som klippt och skuren för den rollen. Step brothers är han också okej i. Förövrigt så kan jag hålla med om att han är en rätt så dryg skådespelare.
Kevin E
Såg att jag hade en tumme upp på karln, ändrar till en tumme ner.
Johan the metalhead
Jag förstår inte varför alla gillar honom, han är så jävla jobbig, och jävligt tråkig
Visa fler (9)