Will Ferrell

Skådespelare 16 juli 1967 Irvine, Kalifornien, USA

Biografi

John William "Will" Ferrell är en amerikansk komiker, författare, skådespelare och imitatör, född 16 juli 1967 i Irvine, Kalifornien.

Ferrell framträdde först som medlem i komedishowen Saturday Night Live på NBC i mitten av 1990-talet och har därefter medverkat i komedifilmer som Old School, Elf, Anchorman, Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, Stranger than Fiction, Blades of Glory, Semi-Pro och The Other Guys. Han anses vara en medlem av "Frat Pack", en generation komediskådespelare i Hollywood som uppstod i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet, däribland Jack Black, Ben Stiller, Steve Carell, Vince Vaughn och bröderna Owen och Luke Wilson.

Ferrell föddes i Irvine, Kalifornien, som son till läraren Betty Kay och Roy Lee Ferrell, Jr, musiker i The Righteous Brothers. Ferrell började sin karriär i Saturday Night Live 1995 där han gjorde imitationer av bland annat George W. Bush och har efter det vuxit fram som en av USA:s mest framgångsrika komiker och har medverkat i ett tjugotal filmer.

Ferrell träffade 1995 den svenska skådespelaren Viveca Paulin på en teaterskola. De gifte sig i augusti 2000 och har tillsammans tre barn, Magnus, Mattias och Axel. Makarna Ferrell har sprungit flera maratonlopp.

Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler