Envy (2004)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Tim och Nick jobbar tillsammans, de är grannar och dessutom bästa vänner. Plötsligt en dag får Nick en idé - en affärsidé: Vapoorizer. En spray som får hundskit att försvinna. Rakt upp i luften, verkar det som. Tim får chansen att vara med om äventyret, men gör sitt livs misstag när han tackar nej, eftersom han inte alls tror att produkten kommer att bli någon succé. Men det är precis vad den blir - och snart blir Nick en mycket mycket rik man. Och i takt med Nicks framgångar så börjar Tims avundsjuka att växa. Och växa. Och växa...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: ENVY

En riktig skit-komedi

Tim Dingman (Ben Stiller) och Nick Vanderpark (Jack Black) har varit bästa vänner i åratal. De bor mittemot varandra, deras familjer träffas ofta och umgås, och varje morgon tar de Tims bil till jobbet – båda arbetar på samma sandpappersfabrik. Deras monotona och något trista liv har chansen att förändras när Nick får en kanonidé – de ska uppfinna en spray som ska få hundskit att försvinna upp i tomma intet. Skeptiske Tim ser det som en riktig skit-idé och vägrar att vara med och investera. Nick tar saken i egna händer, hans Vapoorizer blir en megasuccé och över en natt blir han stormrik.

Huset byggs ut och blir till ett slott mitt i det gråa villaområdet, familjen Vanderpark införskaffar häst, dyra statyer, städpersonal och all den lyx man kan tänka sig. Och mittemot hittas Tom, som efter ett och ett halvt år fortfarande inte fått den pool han drömt om, grön av ilska och avund.

”Envy” spelades in för redan två år sen, men efter dålig respons från testpublik sköt man fram premiären flera gånger. Det enda som till slut räddade den från att släppas direkt på video var ”School of Rocks” framgångar på biograferna. Och hur dålig är filmen egentligen? Jo, den är riktigt kass, i alla avseenden. Det är konstigt att ingen såg från början att manuset var ren skit, och det är ofattbart hur det hamnade i händerna på Barry Levinson, mannen som gjort flera bra filmer som ”Wag the Dog” och ”Sleepers”. Filmen är ärligt talat inte rolig på ett enda ställe, jag tror inte jag skrattade nånting alls. Det är bara pinsamt att se bittre Ben Stiller göra bort sig i ännu en biofilm i år, och gillade du Jack Black i ”School of Rock”… så se hellre den en gång till. Här får hans komiska talang alldeles för lite utrymme.

Jag sitter och suckar, tittar på klockan och väntar på att den alltför långa filmen någon gång ska ta slut. Samt drömmer om att nån ska uppfinna en Filmoorizer, som man kan spraya på skifilmer som denna och få dem att försvinna. Någon?

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Stoffe B
Skrev mitt senaste inlägg lite konstigt! Men iaf så har filmen sina ljusa stunder men de är få!
Stoffe B
Såg om Envy idag och måste säga att jag tycker den var aningen bättre idag än när jag såg den senast! Gillar Ben Stiller och Jack Black som fan, men i denna känns de inte riktigt så roliga som de kan vara. Filmen har sina ljusa stunder.

Däremot är Christopher Walkene lysande som lodisen J-man! Men filmen når inte upp till mer än 2/5 från min sida!

Veckans populära filmer

Visa fler