En kvinnas ansikte (1938)

2.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Svensk melodram efter en pjäs av Francis de Croisset. En ung kvinna med vanställt ansikte riktar ett hat mot alla människor i sin omgivning, och utövar utpressning för att få in pengar. Av en slump träffar hon en läkare som vill ge henne en ny chans i livet.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.3 av 4 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
David Brent
Jag hade haft den här hemma länge och inte läst på något speciellt om den så jag visste inte vad som väntade när jag startade igång filmen. Så det är kanske därför som filmen gjorde ett så starkt intryck på mig. För här sögs man in direkt i handlingen som handlar om utpressning, svek, dubbla lojaliteter, vänskap m.m. Samma ingredienser som i många Hitchcockfilmer med andra ord och det var precis så denna film kändes. Det var det som kändes smått tumultartat att se en "Hitchcockfilm" som är gjord av en svensk och redan år 1938 och som är så förbaskat bra och välgjord för sin tid, välspelad, spännande och underhållande. Tror nog att gamle Hitch själv hade varit mycket nöjd med denna film om han sett den. Undrar om han inte hade sett den förresten, för han lånade ju in Ingrid Bergman till sina egna Spellbound (1945) och Notorious (1946). Hon är förresten som vanligt lysande i filmen.

Hur som haver, en fantastiskt bra film som trots att den har nästan 75 år på nacken, är bättre än det mesta som kommit från detta land i thrillerväg. Blir en stark fyra i betyg!

Veckans populära filmer

Visa fler