Dumpa honom! 2009

Komedi
USA
129 MIN
Engelska
Dumpa honom! poster

Synopsis

Ett gäng smarta, roliga och extremt dedikerade tjejer försöker lära sig kärlekens komplicerade koder för att hittar den rätte. En romantisk komedi baserad på boken med samma namn.
Ditt betyg
2.6 av 440 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
He's Just Not That Into You
Biopremiär
13 mars 2009
DVD-premiär
16 september 2009
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Daniel S Ogalde

10 mars 2009 | 00:01

Girls don't wanna have fun

"Dumpa honom" spelar på ett klassiskt kort. Igenkänningsfaktorn är så tokhög att det blir pinsamt. I synnerhet för oss grabbar.

"Dumpa honom" är filmen om det där numret som startat allt. De där siffrorna som lämnar en med så mycket förhoppningar och glädje på klubben, baren eller restaurangen men som i slutändan inte betyder ett skvatt. "Dumpa honom" är filmen om skitstövlarna och dumskallarna. I det här fallet något tragiskt indelat i män och kvinnor. En ofrivillig filmatisering av könskriget med andra ord.

Gigi (Ginnifer Goodwin) är den typiskt naiva tjejen som låter drömmarna skena när första bästa kryp kör sina raggningsknep. Som sitter vid telefonen och väntar, vrider och vänder på anledningarna till varför han inte ringer. Och som över en krisinkallad fika söker den så värdefulla trösten hos sina vänner. Så vad är det egentligen som driver oss? Att likt råttor i labyrinter fortsätta med spelet, hoppet och lögnerna.

Ja, antagligen svarar en hel del av er sex men "Dumpa honom" är ju inte precis rullen som bjuder på överraskande vändningar. Den lever snarare på en riktig fluffig charm och smålustiga pinsamheter. En som gärna trampar i de flesta av klyschorna i rom com-facket.

Det här är filmen som i likhet med "Bridget Jones Dagbok", spelar på gemensamma referenser. Och igenkänningsfaktorn är hög, patetiskt hög. Något som får en att förlägen surpla i sig det mesta. För det här är en chick flick i dess allra mest grundläggande form. Där könen ställs mot varandra men ironiskt nog i slutändan är sig skrämmande lika.

Även "Dumpa honom" har kastat kopierande blickar på de romantiska komediernas stormoder – "Sex & The City". Det handlar som sagt mycket om tjejer, för tjejer och i ett hörn om fienden killar. För till skillnad från SATC är killar här mer ett nödvändigt ont. En liten bön om att en dag kunna ersätta oss grottmän med en dildo, en cosmopolitan och en psykolog, gärna i form av Oprah.

Ur den aspekten har Ken Kwapis försökt sig på ett alltför rosa projekt. Här finns inte kläderna, attityden eller pengarna. Hade han istället tagit till vara på sina erfarenheter från "The Office", som tydlig kan skönjas i "Dumpa honom", hade det här kunnat bli så mycket mer än bara en lättsam komedi. För låt oss vara ärliga. Mänskligt beteende kan det göras obegränsat med filmer om.

Så kan du bortse från en portion klyscha i humoristisk ära lär du belönas med en riktig feel good-känsla. Åtminstone ni tjejer för stämmer det inte trots allt? Män är från Mars och kvinnor från Venus.

| 10 mars 2009 00:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Dumpa honom!
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu