Drömmar (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Lamin och Babu är bröderna från Länsmansgården som levt hela sitt liv för fotbollen. De ska bli proffs i världens bästa liga. Misslyckande finns inte, och killarna har ett enormt driv som känns befriande, nästan dumdristigt. Men när Lamin drabbas av en svår sjukdom måste tillvaron omprioriteras. Dokumentär om något så unikt som en helt positiv bild av ungdomen, förorten och kulturkrockar samt en påminnelse att det viktiga inte är vad vi drömmer om utan att vi vågar göra det.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
3.0 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: DRöMMAR

De andas och lever fotboll
#GIFF 2012 "Drömmar" visar oss att även fast livet är hårt och ibland kan tyckas vara hopplöst, har det ändå sina ljuspunkter.

I dokumentären "Drömmar" får vi följa bröderna Lamin och Babu som bor i Göteborgsförorten Biskopsgården. De lever och andas fotboll och drömmer om att bli proffs i världens bästa liga. Deras vardag präglas av sporten, vare sig det är att se en fotbollsmatch på tv eller träna flera dagar i veckan. Vi får följa två tonåriga bröder i en vardag som många ungdomar delar, med drömmar, besvikelser och glädje över att Real Madrid är i La Ligas final.

Men helt plötsligt vänder det. Den äldre brodern Lamin blir allvarligt sjuk och chanserna för att bli fotbollsproffs är nu obefintliga. Babu får åka till England och provspela för Petersborough United och Sir Alex Fergusons son, som är tränare för laget. Hemma i Sverige försöker Lamin få reda och ordning i sitt liv och det blir musiken som ger nytt hopp och tröst nu när fotbollskarriären är över.

Dokumentären visar ett liv som stundtals är krävande men glädjen finns alltid där. Förortslivet kantas av problem med en sjukskriven mamma, en pappa som är i hemlandet och inga pengar. Men även våld och tragik, vi får höra om en ung man som blir mördad ett stenkast från deras lägenhet och mördaren är Lamins gamla klasskompis.

"Drömmar" visar oss att även fast livet är hårt och ibland kan tyckas vara hopplöst, har det ändå sina ljuspunkter. Det viktigaste av allt, som Babu och Lamin lär oss, är att man måste våga drömma för att ta sig igenom livet.

Angelica Capitao Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
13639
Väldigt bra dokumentär!
önskar killarna all lycka till. Såg premiären!

Veckans populära filmer

Visa fler