Drömmar 2012

Dokumentär Sport
Sverige
86 MIN
Svenska
Engelska
Drömmar poster

Synopsis

Lamin och Babu är bröderna från Länsmansgården som levt hela sitt liv för fotbollen. De ska bli proffs i världens bästa liga. Misslyckande finns inte, och killarna har ett enormt driv som känns befriande, nästan dumdristigt. Men när Lamin drabbas av en svår sjukdom måste tillvaron omprioriteras. Dokumentär om något så unikt som en helt positiv bild av ungdomen, förorten och kulturkrockar samt en påminnelse att det viktiga inte är vad vi drömmer om utan att vi vågar göra det.
Ditt betyg
3.0 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Drömmar
Språk
Svenska , Engelska
Land
Sverige
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Angelica Capitao

28 januari 2012 | 21:01

De andas och lever fotboll

#GIFF 2012 "Drömmar" visar oss att även fast livet är hårt och ibland kan tyckas vara hopplöst, har det ändå sina ljuspunkter.

I dokumentären "Drömmar" får vi följa bröderna Lamin och Babu som bor i Göteborgsförorten Biskopsgården. De lever och andas fotboll och drömmer om att bli proffs i världens bästa liga. Deras vardag präglas av sporten, vare sig det är att se en fotbollsmatch på tv eller träna flera dagar i veckan. Vi får följa två tonåriga bröder i en vardag som många ungdomar delar, med drömmar, besvikelser och glädje över att Real Madrid är i La Ligas final.

Men helt plötsligt vänder det. Den äldre brodern Lamin blir allvarligt sjuk och chanserna för att bli fotbollsproffs är nu obefintliga. Babu får åka till England och provspela för Petersborough United och Sir Alex Fergusons son, som är tränare för laget. Hemma i Sverige försöker Lamin få reda och ordning i sitt liv och det blir musiken som ger nytt hopp och tröst nu när fotbollskarriären är över.

Dokumentären visar ett liv som stundtals är krävande men glädjen finns alltid där. Förortslivet kantas av problem med en sjukskriven mamma, en pappa som är i hemlandet och inga pengar. Men även våld och tragik, vi får höra om en ung man som blir mördad ett stenkast från deras lägenhet och mördaren är Lamins gamla klasskompis.

"Drömmar" visar oss att även fast livet är hårt och ibland kan tyckas vara hopplöst, har det ändå sina ljuspunkter. Det viktigaste av allt, som Babu och Lamin lär oss, är att man måste våga drömma för att ta sig igenom livet.

| 28 januari 2012 21:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Drömmar
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu