Den tyske läkaren (2014)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Patagonien, Argentina, 1960. Eva, Enzo och deras tre barn öppnar ett pensionat utanför staden Bariloche. De blir glada när deras första gäst visar sig vara en karismatisk, artig och kunnig läkare.

Familjen förblindas av hans pengar och sofistikerade sätt och gradvis nästlar han sig allt närmare dem. Det är särskilt den 12-åriga dottern Lilith, som är ovanligt småväxt för sin ålder, och mamman Eva, gravid med tvillingar, som lockar hans intresse.
Visa hela synopsis
Betyg
3.1 av 8 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
En aningen seg, men annars helt ok!
Om ni vill se min videorecension kan ni klicka på nedan länk: https://www.youtube.com/watch?v=fB0mgBLYSYc Året är 1960 och en Argentinsk familj har precis öppnat ett vandrarhem. Deras första gäst blir en läkare som visar sig väldigt intresserad av familjen och det är framför allt dottern i familjen som han intresseras av. Det ingen i familjen vet är att deras gäst är en av de största krigsförbrytarna genom tiderna… En sann historia med mycket bra skådespeleri. Det som tilltalade mig med den här filmen var att det bygger på den sanna historien om en viss Doktor ”X” och några av hans levnadsår i Argentina. Jag vet också att jag brukar gilla att se filmer på annat språk än engelska och svenska just för att jag tvingas hänga med i handlingen på ett helt annat sätt än när jag förstår vad som sägs. ”The German Doctor/Wakolda” var en välgjord film med mycket bra skådespeleri. Alex Brendemuhl som spelade den mystiske besökaren var verkligen obehaglig och växte på ett riktgt obehagligt vis. Att jag inte kände igen någon av skådespelarna/Skådespelerskorna i filmen bidrog också till att karaktärerna kändes mer äkta som verkliga personer än om det t.e.x skulle varit Brad Pitt som stod där och skulle spela vandrarhemsägare. Även om allt var välgjort samt välspelat så kändes det tyvärr som att filmen var lite ”släpande” och lite för seg i sitt tempo. Det var lite för många klipp på bilturer genom skogarna vilket ledde till att filmen tappade intensitet. Visst, alla som skulle vara älskvärda var älskvärda och alla som skulle vara obehagliga var riktigt obehagliga. Det fanns även sidohistorier som kryddade karaktärerna, men hur mycket det än var som imponerade på mig så kommer jag ändå tillbaks till samma slutsats: allt gick lite för långsamt. Betyget blir ändå 3 starka G:n. Vad tycker ni andra som det ”The German Doctor”

Veckans populära filmer

Visa fler