Den sjunde kontinenten (1989)

4.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett par och deras dotter lever ett monotont liv fyllt med rutiner. En dag bestämmer de sig för att göra något åt det.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Wugllabang
Att kalla filmen "kall" eller "distanserade" känns nästan som en underdrift. Allt från kamera-arbetet till klippningen till dialogerna känns designade av något nihilistiskt väsen utan mänskliga drag. Slutet fick mig nästan att må fysiskt dåligt, ett emotionellt svart hål verkligen. Måste ändå säga att jag är väldigt imponerad över hur Haneke valt att göra filmen och skildra den obegripliga historian, han har som regissör tänkt i helt egna banor och i varje beståndsdel av filmen lyser hans totala dedikering till kompromisslöst filmskapande igenom. En oerhört drabbande och fascinerande film, men absolut inget jag kan rekommendera till någon som inte känner till Hanekes filmskapande. En fyra får det bli just nu, men skulle kunna tänka mig att mitt betyg kan höjas om jag ser om filmen och studerar den lite mer uppmärksamt. Älskar verkligen sådana här filmer som bara pissar över mina sinnen och fortsätter ta upp mer plats i min skalle ju mer jag reflekterar över dom. Men som sagt, denna filmen är verkligen genuint deprimerande på ett sätt jag aldrig upplevt förut så beware, absolut inget man ska se om man vill koppla av eller fly verkligheten. Det är snarare som att få en rejäl dos cynisk verklighet injicerad direkt in i ögongloben med en rostig kanyl. 

4/5.
Kevin E
?

Väldigt underlig film. Gillade klippningen och regin till en början, den kändes rätt intressant och personlig. Inget jag hade sett förut, kameran var fokuserad på just ett ställe och rörde sig inte. Sen mellan klippningarna kunde han använda sig utav pauser där det bara för svart i någon sekund. Det var rätt sällan man fokuserade på ansiktena även när folk pratade. Åt andra hållet så använde han sig också en del av närbilder på personernas ansikten.

Det funkade riktigt bra till en början och dom första 40 minuterna bara flög förbi. Men efter att halva filmen hade gått for den verkligen utför, scenerna började kännas repetitiva och man såg samma lilla videoklipp hela FYRA gånger under filmen, medans jag knappt inte förstod nånting under andra halvan. Den sista halvtimman känns egentligen inte som det gör någon nytta. Till slut kommer uppgörelsen och då har man väl en liten förståelse. Men egentligen känns storyn väldigt lövtunn, under hela filmen känns det inte som att det händer något egentligen.

Sista halvan var sådär medans första var rätt bra. Så betyget blir ett mellanting. En svag trea.

Veckans populära filmer

Visa fler