Darkness Falls (2003)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I över 150 år har legenden om Matilda Dixon, ?Tandfen? hängt över staden Darkness Falls likt ett mörkt moln. Efter att ha blivit oskyldigt anklagad för ett fruktansvärt brott, blev den gamla kvinnan hänsynslöst slaktad av ilskna människor. Och legenden säger att hennes hämndlystna själ väntar på att anfalla vem som helst som ser henne i mörkret? En natt ser unge Kyle det han inte får se, men lyckas fly ur hennes onda klor medan hans mor blir brutalt mördad. Jagad av sina smärtfyllda minnen och skuld har Kyle aldrig vistats i totalt mörker sedan dess. En dag tvingas han dock möta sin demon och han gör allt för att förhindra att det sista han ser är hennes hemska, ärrade ansikte?
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: DARKNESS FALLS

Ännu en B-skräckis...
"Darkness Falls" är långt ifrån en originell film. Storyn är lövtunn, och filmen påminner mycket om t.ex "Jeepers Creepers". Det är svårt att känna sympati för karaktärerna, och till slut är det skitsamma om de lever eller dör. Efter en lovande inledning går det bara tvärt åt h-e för den här filmen. Och frågan är, varför släpptes den ens på bio...?

Ett knep som är viktigt i skräckfilmer är att inte visa faran. Hitchcock visste det, M. Night Shyamalan likaså. Det man inte ser är man rädd för. Och, ironiskt nog så stämmer det in på karaktärerna i filmen, då Tandfén helst rör sig i totalt mörker. Men det hjälper inte då vi tittare ändå får se henne redan från början på filmen... Och för Guds skull, t.o.m på FILMAFFISCHEN! Där syns hennes ansikte UTAN den mask som först åker av i slutet av filmen! Hur kan nån vara så korkad?

Jag hade gärna sett att filmen följde Kyle som liten. Då hans mor blir mördad av tandfén och ingen tror honom. Blev något besviken då det plötsligt har gått 12 år. Ungar som blir jagade av monster är på nåt mysko sätt roligare att följa än vuxna, och det där tidshoppet känns verkligen omotiverat. Nåja. Hur som helst, förvänta Dig ingen ny "The Ring" här. Men blir Du rädd för "Fredagen den 13:e del 28", så varför inte. Då kanske Du gillar "Darkness Falls."

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
användaren borttagen
Sket fan nästan på mig av skräck när jag såg den här, hujeda mig vilken läskig film! Blir inte många timmars sömn i helgen, that's for sure...
Marcus
Ja, för tusan! Du har så rätt så =) klart att man ska gå emot strömmen ibland.
P U T T E
:) Jamen stå på dig, man ska gå mot strömmen ibland, det är bara nyttigt.

Ja det finns säkert någon slags stämning och spänning och filmen skulle säkert bli aningen bättre ifall den kretsade kring något annat än en...usch...tandfé :)
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler