Darkness Falls 2003

Skräck Thriller
USA
86 MIN
Engelska
Darkness Falls poster

Synopsis

När unge Kyle tappat sin sista mjölktand väntar han sig en slant av tandfén. Tandfén har dock andra planer och Kyles mamma får sätta livet till. 12 år senare måste Kyle möta sin rädsla när en liten pojke stöter på samma problem som honom.
Ditt betyg
1.8 av 139 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Darkness Falls
Biopremiär
25 juli 2003
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Ännu en B-skräckis...

"Darkness Falls" är långt ifrån en originell film. Storyn är lövtunn, och filmen påminner mycket om t.ex "Jeepers Creepers". Det är svårt att känna sympati för karaktärerna, och till slut är det skitsamma om de lever eller dör. Efter en lovande inledning går det bara tvärt åt h-e för den här filmen. Och frågan är, varför släpptes den ens på bio...?

Ett knep som är viktigt i skräckfilmer är att inte visa faran. Hitchcock visste det, M. Night Shyamalan likaså. Det man inte ser är man rädd för. Och, ironiskt nog så stämmer det in på karaktärerna i filmen, då Tandfén helst rör sig i totalt mörker. Men det hjälper inte då vi tittare ändå får se henne redan från början på filmen... Och för Guds skull, t.o.m på FILMAFFISCHEN! Där syns hennes ansikte UTAN den mask som först åker av i slutet av filmen! Hur kan nån vara så korkad?

Jag hade gärna sett att filmen följde Kyle som liten. Då hans mor blir mördad av tandfén och ingen tror honom. Blev något besviken då det plötsligt har gått 12 år. Ungar som blir jagade av monster är på nåt mysko sätt roligare att följa än vuxna, och det där tidshoppet känns verkligen omotiverat. Nåja. Hur som helst, förvänta Dig ingen ny "The Ring" här. Men blir Du rädd för "Fredagen den 13:e del 28", så varför inte. Då kanske Du gillar "Darkness Falls."

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Darkness Falls
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu