Cold Creek Manor 2003

Cold Creek Manor poster

Synopsis

New York-paret Cooper (Dennis Quaid) och Leah Tilson (Sharon Stone) flyttar ut på landet för att börja ett nytt liv och renovera ett gammalt hus. Husets förre ägare erbjuder sig att hjälpa till med renoveringen, men snart börjar Cooper ana att det ligger onda avsikter bakom erbjudandet och att huset döljer en mörk och skrämmande hemlighet. En hemlighet som den förre ägaren är beredd att gå hur långt som helst för att bevara!
Ditt betyg
2.3 av 116 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Cold Creek Manor
DVD-premiär
23 februari 2005
Språk
Engelska
Land
USA
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Johan Lindström

1 januari 2008 | 00:00

Deras hus döljer en mörk hemlighet

Regissören Mike Figgis är kanske mest känd för den oförglömliga "Farväl Las Vegas" med Nicolas Cage. I hans senaste film "Cold Creek Manor" är det långt ifrån Vegas neonskyltar, istället handlar den om en nyinflyttat familj som får känna på obehaget att inte vara välkomna.

Familjen Tilson lämnar New Yorks hektiska liv bakom sig och flyttar ut med sina två barn till ett gigantiskt hus på landet. Mest för att barnen ska få en lugn och säker uppväxt. Men allt står inte rätt till och snart kommer husets förra ägare Dale på besök. Familjen känner snabbt en viss misstro mot honom men låter trots det honom att hjälpa till med upprustningen av huset. Snart börjar otäcka saker att hända och husets tidigare hemligheter kryper sakta upp till ytan.

Filmen imponerar inte alls och är egentligen ett ganska så halvdant thrillerförsök. Mest är det manuset som känns gammalt och oputsat. Men filmen har en stor fördel som helt räddar den och det är att den lyckas sprida en väldigt otäck känsla till sin publik. Det är en ovisshet blandat med lite spänning som ibland kommer fram och griper tag. Men det gör den alldeles för sällan och när filmen är färdigberättad saknar man så mycket som hade kunnats utvecklas och gjorts mycket bättre.

Sharon Stone har aldrig imponerat mycket på mig och när hon för en gångs skull behåller kläderna på visar hon vilken otroligt tafflig skådespelare hon är. Pinsamt.

"Cold Creek Manor" är en thrillerversion av "Drömkåken", fast där den var rolig så blir Mike Figgis film varken direkt spännande eller otäck. Den mest påtagliga känslan är att det här borde vara en "Direkt till Tv-film" istället för "Direkt till Video".

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Cold Creek Manor
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu