Cold Creek Manor (2003)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
New York-paret Cooper (Dennis Quaid) och Leah Tilson (Sharon Stone) flyttar ut på landet för att börja ett nytt liv och renovera ett gammalt hus. Husets förre ägare erbjuder sig att hjälpa till med renoveringen, men snart börjar Cooper ana att det ligger onda avsikter bakom erbjudandet och att huset döljer en mörk och skrämmande hemlighet. En hemlighet som den förre ägaren är beredd att gå hur långt som helst för att bevara!
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: COLD CREEK MANOR

Deras hus döljer en mörk hemlighet

Regissören Mike Figgis är kanske mest känd för den oförglömliga "Farväl Las Vegas" med Nicolas Cage. I hans senaste film "Cold Creek Manor" är det långt ifrån Vegas neonskyltar, istället handlar den om en nyinflyttat familj som får känna på obehaget att inte vara välkomna.

Familjen Tilson lämnar New Yorks hektiska liv bakom sig och flyttar ut med sina två barn till ett gigantiskt hus på landet. Mest för att barnen ska få en lugn och säker uppväxt. Men allt står inte rätt till och snart kommer husets förra ägare Dale på besök. Familjen känner snabbt en viss misstro mot honom men låter trots det honom att hjälpa till med upprustningen av huset. Snart börjar otäcka saker att hända och husets tidigare hemligheter kryper sakta upp till ytan.

Filmen imponerar inte alls och är egentligen ett ganska så halvdant thrillerförsök. Mest är det manuset som känns gammalt och oputsat. Men filmen har en stor fördel som helt räddar den och det är att den lyckas sprida en väldigt otäck känsla till sin publik. Det är en ovisshet blandat med lite spänning som ibland kommer fram och griper tag. Men det gör den alldeles för sällan och när filmen är färdigberättad saknar man så mycket som hade kunnats utvecklas och gjorts mycket bättre.

Sharon Stone har aldrig imponerat mycket på mig och när hon för en gångs skull behåller kläderna på visar hon vilken otroligt tafflig skådespelare hon är. Pinsamt.

"Cold Creek Manor" är en thrillerversion av "Drömkåken", fast där den var rolig så blir Mike Figgis film varken direkt spännande eller otäck. Den mest påtagliga känslan är att det här borde vara en "Direkt till Tv-film" istället för "Direkt till Video".

Johan Lindström Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer

Veckans populära filmer

Visa fler