Coffee and Cigarettes (2004)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ett antal berättelser om människor som på olika sätt diskuterar sina liv över kaffe och cigarretter. Detta är en film som bygger på ett antal korta berättelser filmade vid olika tillfällen.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
Senaste kommentarer
AntonKane
Det gäller att inse när en ser "Coffee and cigarettes" att det inte är en så enkel film det kan verka som. Humorn är så underbart smart och subtil samtidigt som den är så oerhört lågmäld, och för att inte säga anspråkslös. I det tionde kapitlet skrattar jag något oerhört, humorn görs med samma finnes som i "The office", rörelser, ansiktsuttryck, och tystnader står för mycket av komiken, vilket krävs ett mycket stort jobb för att överhuvudtaget få i hop. Denna humorn tilltalar långt i från alla, det gäller att sätta sig ner och inse att detta är ingen komik som läggs på ett fat framför en som dra upp några komiska riktlinje, det är fri humor, sådan som uppkommer genom obeveklighet och personlighets skillnader och i det eviga mänskliga skådespeleriet, det är ingen medvetenhet kring hur skratt kommer bildas, det är enligt mig den absolut smartaste humorn.
 
Filmen är inte en dramakomedi i den bemärkelsen att det är ett drama med komiska inslag, det är en dramakomedi inom bemärkelsen att dramat samspelar med komiken det vill säga det är genom dramat vi kan skrattar. Detta är ett svårt sätt att göra komik på och det är få som lyckas, men "Coffee and cigarettes" verka verkligen perfekt inom detta. Så vill du se en film där dramat skapar komiken/ komiken skapar dramat, med en kapitel koncept ide, och oerhört unikt konstspråk i bild, dialog och manus, bör du absolut se "Coffee and cigarettes". 5/5.

Veckans populära filmer

Visa fler