Breaking The Waves (1996)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
70-tal i ett skotskt kustsamhälle. Där träffar oljearbetaren Jan den unga Bess. Han är en erfaren världsresenär, hon en djupt religiös familjeflicka. En uppslukande förälskelse blossar upp, men snart slår passionen över i tragedi. Jan är en främling i det lilla samhället där alla känner alla. När han gifter sig med Bess måste han först bli accepterad, hon måste övertyga alla om att denna man är äkta - ingen oljeborrarnas Casanova. När Jan efter en olycka blir förlamad med livshotande skador ber han sin hustru att ge sig till andra män, för att hon skall få uppleva annan kärlek. Bess slits mellan sin tro och sin kärlek.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Pseudosum
Lars von Triers episka melodram om kärlek, tro, lidande och frälsning är känslomässigt överväldigande. Dess råstyrka har sitt ursprung i rättframma rolltolkningar och den grymma våldsspiral som dominerar den sista halvtimmen. Det är en film fylld av hänförelse, så fångad av sin egen uppskruvade dynamik att den smärta och förnedring som hjältinnan utsätts för till sist blir näst intill outhärdligt. Varför är den så stark? Är detta medkänsla eller sadism?
PerH
Von Triers absolut bästa film med enastående skådespelar prestationer och med en stark story så blir det en film av världsklass..10/10
Danne
Sanslöst stark och oförglömlig film av von Trier.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler