Book Club: The Next Chapter 2023

Drama Komedi
USA
107 MIN
Engelska
Book Club: The Next Chapter poster

Synopsis

Vi får följa de fyra bästa väninnorna från "Book Club" på en ny resa när de tar sin bokklubb till Italien för den roliga tjejresan de dittills aldrig gjort.
Ditt betyg
1.3 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Book Club: The Next Chapter
Biopremiär
18 augusti 2023
DVD-premiär
8 januari 2024
Digitalpremiär
18 december 2023
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

16 augusti 2023 | 11:00

Fint återseende utan finess

RECENSION. Fyra talanger slösas bort i denna tjusiga, men intetsägande uppföljare om de bokälskande väninnorna på en resa till Italien.
Det här är utan tvekan en trivsam uppföljare med Diane Keaton, Jane Fonda, Mary Steenburgen och Candice Bergen i högform. De fyra har utstrålning nog för att skapa magi vad de än tar sig för. Även här slår det gnistor om dem, trots att det, förutom vackra vyer, inte finns mycket annan substans i historien. 
 
I filmen får vi möta väninnorna från ”Book Club” (2018), och följa med på en resa till Italien. De har alla överlevt Corona och karantänen, och tänker nu, ta tag i den där tjejresan till Italien, som aldrig tidigare blivit av. 
 
”Book Club: The Next Chapter” börjar bra, och väver snyggt in vår rådande samtid i dramaturgin. Så långt gillar jag också det jag ser och känner gott hopp inför fortsättningen. Trist nog går det därefter utför. I ett nafs, när de fyra anländer på resmålet, blir detta mer till en påkostad reklamrulle, än en faktisk film. Tilläggas bör att jag verkligen älskar Italien, maten, kulturen, konsten, och här bjuds vi på det absolut bästa landet har att erbjuda. Fotot fångar perfekt in det ljuva livet till tralliga toner av välkända spaghettiklassiker. Och det är hela tiden väldigt trivsamt, snyggt och smakar till och med gott i tanken, men är så ytligt.
 
Manuset av Bill Holderman (som också regisserat filmen) och Erin Simms är platt och består av floskler och stela passager mellan städer och tillställningar. Historien under den flådiga fasaden är ungefär lika djup som kvartersalkisens slatt av öl. Och även om jag gärna vilar min blick på vackra miljöer, så känns det olyckligt att inte ta chansen att berätta mer om dessa otroliga kvinnor och deras relationer, drömmar och livsöden. För det är vad jag vill se och höra om. Florens får jag väl själv åka till. (Och lär göra efter att ha sett reklamen.)
 
Första filmen var oväntat rolig mellan turerna, och kändes lite som en pensionärsvariant av ”Sex and the City”. Denna fortsättning går i samma anda och den lyckas leverera några skämt med stil, men lockar få ordentliga skratt. Det hade gärna fått vara roligare, och att den inte är det, är inte skådespelerskornas fel, ty de gör vad de kan med materialet de har.
 
”Book Club: The Next Chapter” är sammanfattningsvis en ganska förutsägbar och föga upphetsande upplevelse, som i slutändan varken roar eller engagerar värst. Det finns några fina berörande stunder och enstaka scener där dialogen nyanseras en aning. Dock är de alldeles för få i sammanhanget, som mest glittrar på ytan men ekar tomt där under. Jag skulle inte säga att detta är en dålig film, men det krävs mer för att den skulle kallas bra. 
 
Samtidigt känns det fint att återse de gamla gardet och jag tror absolut många kan uppskatta detta. Mest just tack vare den strålande tätkvartetten. Men sänk förväntningarna på det andra, så blir du mindre besviken. 
| 16 augusti 2023 11:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Book Club: The Next Chapter
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu