Black Dynamite (2009)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Beväpnad med nunchakus och en Magnum 44:a ger sig kampsportsexperten och före detta CIA-agenten Black Dynamite ut för att hämnas på mannen som mördade hans bror. Kärleksfull hyllning till 70-talets Blaxploitation-filmer, komplett med välfriserade afrofrisyrer, svängigt funk-soundtrack, medvetet taffligt kameraarbete och machostinna one-liners.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BLACK DYNAMITE

Här ska skåpet stå

De dödade hans bror och fyllde barnhem med heroin. Black Dynamite är inte den som står tyst och tittar på. Närhelst orättvisor gör sig påminda, låter han nävarna och sina nunchucks tala. Språket är kung-fu.

"Black Dynamite" är en parodi på 70-talets blaxploition-rullar (den tid i vilken den utspelas) och precis som sin titelkaraktär visar den hur saker ska skötas. Inte bara för att den faktiskt lyckas vara rolig, utan för att den gör mer än bara staplar en massa lösryckta sketcher på varandra. Här finns en story, sådan den nu är, som fungerar. Jag använder ordet fungerar ganska frikostigt, det är sant, då intern logik och sammanhängande knappast har varit ledord under manusarbetet, men en story likväl.

Kanske, om jag ska vara kritisk, att filmen inte håller hela tiden. Den känns lång för sina 90 minuter, man kastar lite väl mycket, och det finns sekvenser framför allt mot slutet där jag tänker att det hade varit förbaskat trevligt att se en uppföljare centrerad kring de här bitarna.

Å andra sidan är "Black Dynamite" en riktigt, riktigt rolig rulle, och det finns inte många, om ens några, scener jag helt önskar hade lämnats åt evigheten. Om en uppföljare dyker upp lär det ändå finnas vidare blaxploitationismer att hämta ifrån.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
11073-0
Haha! I threw that shit before I walked in the room.
grillchirre
Förbaskat rolig!
Blev väldigt imponerad över hur bra de var på grekisk mytologi ;D
#cageisbeautiful
Bäst! http://www.youtube.com/watch?v=2PSueHOY-Jk
Visa fler (12)

Veckans populära filmer

Visa fler