Avlyssningen (1974)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Harry Caul (Gene Hackman) är en paranoid övervakningsexpert som snart kommer bli ett offer för den moderna spaningsteknik han själv använder mot andra. Det börjar med något som ser ut som ett rutinuppdrag; att bevaka en otrogen fru och hennes älskare. Men när Harry ska lägga fram bevisen på makens kontor, försöker dennes assistent ta hand om dem. Harry vägrar överlämna något, och plötsligt inser han att han är innehavare av bevis på betydligt allvarligare saker än utomäktenskapliga affärer.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
PerH
Har aldrig förstått varför filmen är så hyllad och omtalad, visst det är välgjord och har en del spännande moment men jag tycker mest den är ganska så tråkig faktiskt. Några gånger vaknar den till och levererar godkänd spänning så som 70-tals thrillers var kända för och Hackman gör en bra roll. Men jag kan inte ge den mer än 4/10.
23271-0
Det här är Coppola på toppen av sin förmåga. Filmens huvudperson är en subtil version av Travis Bickle. Isolerad, tystlåten och ensam. Men till skillnad från Travis Bickle har han valt sin ensamhet. Sista scenen med den melankoliska jazzmelodin visar inte enbart individens förfall utan även samhällets. En andra titt rekommenderas.  5/5
Daniel Wengelin
Blev besviken på denna. Den här hade stått på mina lista över filmer jag måste se ett bra tag nu. 2/5 får den. Tråkigt miljöer, filmen var tråkigt i överhuvudtaget, engagemanget fanns liksom inte där. Men jag tycker verkligen att det är en film som gjorts bra, inte någon super regi. Men bra.
Visa fler (20)

Veckans populära filmer

Visa fler