Återstoden av dagen (1993)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
På Darlington Hall i England på 30-talet härskar butlern James över den stora skaran tjänstefolk. Han visar aldrig några känslor. När den nya hushållerskan dyker upp sätts han ur spel.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Anders Falun
Filmkonst som skapar magi i bilder. Hopkins och Thompsons kanske främsta insatser på vita duken. Tillsammans med en stark historia som berör berättelsen på flera plan. En enkel berättelse om kärlek i en komplex värld väver ihop denna fantastiska historia.
Gomer Pyle
Hopkins är verkligen bra här.
David Brent
Såg om den nu och trots att jag redan hyllat den här, så måste jag skriva av mig lite till.

För den här filmen är verkligen något helt utöver det vanliga. Så detaljrik och mästerlig i varje del. Allt från foto, musik, scenografi, regi, manus, kläder, återskapande av tidseran som den utspelar sig i och inte minst i skådespeleriet! En fulländad film helt enkelt som är så sorglig, vacker och närgången att man bara kan kapitulera för den enorma historien och hur den berättas.

Emma Thompson gör kanske sitt livs roll här och tokbriljerar men än bättre är Anthony Hopkins. Jag har sagt det förr och måste säga det igen, hans insats här är en av de bästa genom alla tider. Att säga så mycket bara genom att använda små gester med händerna och kroppsrörelser. Finns nog ingen skådis som dessutom kan berätta så mycket med sina ögon som Hopkins. Behövs inga repliker, men vet precis vad han tänker och känner, det om något är stort skådespeleri! Det subtila skådespeleriet når sin fulländning i hans Mr. Stevens. Ett mästerverk som lätt hamnar på en topp-20 lista över alla tiders bästa filmer. Se om ni missat denna magiska filmuppvisning!
Visa fler (7)

Veckans populära filmer

Visa fler