Apartment 1303 2013

Skräck
USA
82 MIN
Engelska
Apartment 1303 poster

Synopsis

Tillsammans med sina vänner firar Janet (Julianne Michelle) att hon har flyttat in i sin nya lägenhet, lägenhet 1303 på 13:e våningen. Under kvällen begår Janet självmord genom att helt oväntat hoppa ut från balkongen. Medan hennes mamma Maddie (Rebecca De Mornay) går in i en svår psykos, bestämmer sig storasyster Lara (Mischa Barton) för att utreda Janets mystiska död. Hon får reda på att det har varit många självmord bland just unga kvinnor som har bott i lägenhet 1303...
Ditt betyg
1.4 av 28 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Apartment 1303
DVD-premiär
25 september 2013
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Scanbox Entertainment
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

15 september 2013 | 12:01

Rysligt dålig

Denna amerikanska remake på den japanska förlagan med samma namn är bland det uslaste jag sett på ett bra tag. Och då såg jag "Grown ups 2" för inte så länge sen.

För att komma ifrån sin fyllemorsa hyr Janet Slate en egen lägenhet i city. Men redan första natten märker hon att allt inte är riktigt som det ska.

Det är verkligen en ovanlig bedrift att misslyckas med precis allt i en och samma film. För allting är verkligen dåligt. Uruselt rent av och jag saknar nästan ord. 
Men samtidigt som jag inte riktigt vet hur jag ska börja beskriva denna bedrövliga ursäkt till film så är jag rädd att jag inte kan sluta om jag väl kommer igång. För så här är det: Manus, skådespelare, foto och specialeffekter, inget fungerar. Visserligen känns det efter ett tag lätt klaustrofobiskt och jag tänker under två sekunder att kanske lyckas de ändå förmedla den känslan. Fast sedan öppnar någon av karaktäreran munnen igen och jag påminns brutalt av eländet och härleder klaustrofobin enkom till det faktum att jag måste se klart på smörjan.

En rysare behöver inte vara vass på alla håll då dess främsta uppgift är att skrämmas. Men den får inte vara så här slö heller. FÅR BARA INTE. När sedan till och med det otäcka och kusliga är så illa framställt att man alldeles för ofta ofrivilligt brister ut i skratt istället för känner någon typ av kalla kårar, ja då är det inte kul. Eller det är just det. Det är skitroligt för att det är så dåligt. Roligare än "Grown Ups 2", som ändå skulle vara kul. Vilket säger en del om båda.

Skådespelarprestationerna är genom hela under all kritik. Ingen karaktär känns minsta trovärdig eller lockar ännu mindre fram någon sympati. 
Julianne Michelle som Janet Slate har fått den otacksamma rollen att ensam flytta in i spöklägenheten. Och som hon flyttar in! Hon pyntar med grejer och hänger upp tavlor. - "Den här ska jag hänga här", - "Åh den här är fin, den får stå här" och efteråt när hon är nöjd med sin inredning blir hon sugen på vin - "Nu vill jag ha ett glas vin!", varefter hon skålar med sig själv - "Skål för min nya lägenhet!".

Detta babbel påminner om något man kanske skulle kunna se i en p-rulle och jag väntar också ett tag på att en biffig rörmokare ska ringa på med verktyget i handen. Hur Julianne Michelle överhuvudtaget fått rollen är ett mysterium värt en helt egen film, så illa är hennes agerande.

Mischa Barton som hennes syster, ser mest tjurig ut hela tiden. Hon uttrycker överhuvudtaget inte något annat. Någonsin. Men låter i alla fall för det mesta bli att tänka högt. 
Fyllemorsan Maddie spelas av Rebecca De Mornay som iförd hatt och med gitarr hängandes över axeln, pimplar groggar och vinglar runt. Det är som att hon missuppfattat genren helt och försöker vara rolig.

Intrigen hade kanske i andra händer kunnat bli till något och på slutet finns det möjligen några tilltänkta twistar. Men då filmen redan tappat mig helt, fnittrar jag mest åt dessa av bara farten.

"Apartment 1303" är en hemsk film, en fullständigt misslyckad remake och rysare. Manuset är ologiskt intill idioti och inget annat är ett dugg bättre. 
Se den ifall du vill skratta för det enda skrämmande i sammanhanget är att den ens existerar.

| 15 september 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Apartment 1303
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu