Ansiktet (1958)

3.7
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En julikväll 1846 anländer en hypnotisör och magiker till Stockholm. Med sig har han hustrun, sin mormor och sin medhjälpare Tubal. Han heter Vogler, och efter en turné på kontinenten ämnar han nu lyckliggöra huvudstaden med sina konster och knep. De tar in hos konsul Egerman och hans fru. De två har som gäster även medicinalrådet Vergérus och polismästaren med fru. Dessa kan sägas är representanter för det nyktra och vetenskapliga förståndet, och de tror inte alls på Voglers hokus pokus. Det blir en spännande och thrillerbetonad strid mellan de två lägren.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Film
Inte alls i samma höga klass som sjunde inseglet och smultronstället men visst är det en bra film ändå, tycker bara att den slutar dåligt och blir lite småseg mellan varven. Svag 4/5, trots att Von Sydow knappt har någon dialog så står han för en stor insats.
Anders Falun
Mörk och dyster historia av Bergman som avslutade femtiotalet med bravur. Alls inblandade presterar på högsta nivå men frågan är inte om Wifstrand är i en egen klass. Bergman diskuterar konstnärens utsatthet och har Björnstrand som sadistiskt och trubbigt instrument. Max Von Sydow är gotiskt mystiskt och Thulin iskall och avvaktande . Fridell är en varm själ som är som folk är nedåt - mänskliga
Danne
Ännu en helt otrolig Bergmanfilm.

Veckans populära filmer

Visa fler