24 Hours to Live 2017

Action
Sydafrika
93 MIN
Engelska
24 Hours to Live poster

Synopsis

En yrkesmördare försöker att försonas med sina gärningar när han får en andra chans att ändra sitt liv till det bättre.
Ditt betyg
2.1 av 12 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
24 Hours to Live
DVD-premiär
7 januari 2019
Digitalpremiär
25 december 2018
Språk
Engelska
Land
Sydafrika
Distributör
Scanbox Entertainment
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Jonathan Enochsson

24 december 2018 | 10:00

Generisk och onödigt komplicerad actionfilm

Ethan Hawke har 24 timmar på sig att störta en ondskefull, internationell militärorganisation, vilket han på något sätt lyckas med utan att skapa minsta spänning eller intrig.
Travis Conrad var CIAs vassaste vapen mot den internationella terror-eliten. En en-manna armé med bakgrund inom militären och det perfekta Cv:t för hemliga uppdrag, likväl som för hårda militärtillslag. Efter att Travis familj mördats under mystiska omständigheter har han lagt allt detta bakom sig. Han spenderar nu dagarna i en stillsam tillvaro tillsammans med sin svärfar, ända tills han får ett jobberbjudande som är för bra för att motstå.
 
Den privata militärorganisationen Red Mountain erbjuder Travis två miljoner dollar per dag för att utföra ett sista uppdrag, att eliminera en visselblåsare som riskerar exponera företagets moraliskt tveksamma aktiviteter. Uppdraget går riktigt snett och Travis vaknar upp i ett av företagens sterila labb, med flera skottskador och informationen att han precis blivit återupplivad med hjälp av en ny teknik. Det finns bara en hake, han har endast 24 timmar kvar att leva. Han bestämmer sig för att ägna sina sista timmar åt att gottgöra sina tidigare handlingar och utplåna Red Mountain en gång för alla.
 
Det har pratats mycket om huruvida Hollywood börjar få slut på originella idéer, eller helt enkelt inte vågar ta lika stora risker som tidigare. Fler och fler franchise växer och pumpar ut film efter film. "Transformers" släpper film nummer sex i jul och den sjätte "Pirates of the Carribean"-filmen är just nu i förproduktion. "24 Hours to Live" tillhör visserligen inget franchise, men manuset är som direkt taget ur en klippbok för filmproducenter. Det är inte första gången vi ser den erfarne och fåordige militärveteranen med ett dunkelt förflutet som ensam måste ta sig an diverse onda män i en vild "killing-spree" (d.v.s. vilken film som helst med Jason Statham i huvudrollen).
 
En actionfilm behöver dock inte vara hundra procent originell för att vara underhållande. "John Wick" var inte direkt banbrytande, men nog så sevärd. "24 Hours to Live" lyckas stundtals med att skapa minnesvärda actionscener. Slutstriden t. ex., är både fartfylld och härligt bloddrypande. Större delen av filmen vattnas dock ur av den svårförståeliga handlingen (varför har Travis endast 24 timmar kvar att leva?) och meningslösa tillbakablickar in i Travis tidigare liv.
 
Skådespelarinsatserna är av varierande grad. Ethan Hawke lyckas relativt bra med att spela rollen som vanligtvis innehas av Bruce Willis, eller Liam Neeson. Han är hård och hänsynslös, samtidigt som han skapar trovärdighet som en sörjande far med många undertryckta känslor. Liam Cunningham ("Game of Thrones") gör däremot en tveksam insats som den ondskefulla hjärnan bakom Red Mountain. Cunninghams karaktär framstår som en mysig farbror, snarare än en lömsk brottsling.
 
"24 Hours to Live" är, trots sina stundtals fartfyllda och underhållande scener, en generisk och onödigt komplicerad actionfilm.
| 24 december 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera 24 Hours to Live
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu