Intervju

Skribent

Jakob Åsell

24 maj 2016 | 22:00

Travis Fimmel: “Jag sög på att spela Warcraft”

Från "Vikings" till "Warcraft". Vi har träffat den australiensiske skådespelaren för att prata tv-spel, motion capture och framtidsplaner.
Travis Fimmel är den motvillige skådespelaren som gör succé som Ragnar Lothbrok i History Channels populära vikingaserie och nu tar med sig både skägget och svärdet in i fantasyvärlden för att slåss mot orcher i “Warcraft: The Beginning”. 

MovieZine har träffat den australiensiske, före dette Calvin Klein-modellen som krossat många hjärtan som svärdslungande hjälte i fiktionens värld men som själv helst vill lämna allt och flytta hem till en farm i Australien.

Igår på presskonferensen pratade de andra skådespelarna om vad som lockade dem att bli en del av "Warcraft", vissa älskade manuset andra var hardcore-fans av spelet medan du själv sa att du bara behövde ett jobb. Var det hela sanningen?

- Det var sant. Duncan Jones är en grym regissör och det var många duktiga skådespelare ombord.. Men visst, jag behövde ett jobb och jag var lyckligt lottad som fick just det här jobbet.

Kände du till "Warcraft" sen tidigare?

- Nej jag hade aldrig hört talas om det. Så jag kände mig som en idiot när jag pratade med Duncan, lite som att vara den siste personen att höra talas om något så stort. Det är sjukt hur många som spelar spelet!

Har du börjat spela det nu i efterhand?

- Jag testade en gång med några kompisar men jag sög verkligen. Du måste dedikera ett antal timmar åt det för att kunna bli bra. Jag gillar inte sånt jag inte är bra på... så jag har ingen aning varför jag är skådespelare, haha. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Vad kan du berätta om din karaktär för de som är lika oinvigda som du?

- Jag spelar Lothar, har är befälhavare över människornas arme. Han är något av en ensamvarg men väldigt lojal och gör vad som helst för sin kung och sin familj. Men han har sina baksidor också och gör misstag.

Var det första gången för dig att arbeta med motion-capture-tekniken?

- Ja, det var häftigt. Man går in i pyjamas och ut på andra sidan datorn kommer en levande, väldigt detaljerad fantasivarelse. Och eftersom att det finns en skådespelare bakom den så kan man verkligen känna dess levande passion och hjärta. Det krävs lite fantasi under inspelningen när det ska se ut som att man flyger på en grip, men i verkligheten är det bara en sopkvast med lite skumgummi på. Men resultatet är imponerande. Man önskar att det fanns sånt här när man själv var liten, de unga idag är så bortskämda med modern teknik!

Jag antar att det är lite skillnad att jobba inifrån en studio jämfört med utomhus på location, som med "Vikings"?

- Jag gör hellre "Vikings" utomhus. Det är skönt att vara utomhus och Irland är så vackert. Visst, Kanada är också vackert men vi såg inte så mycket av det eftersom vi spenderade ett halvår inuti en lada. Bortsett från tre dagar utomhus så filmade vi allihopa inuti den där ladan. Normalt sett när man filmar något så får man ju fram något som är ganska nära den färdiga produkten, man klipper den och lägger på lite musik och sen är det klart. Men för en sån här film har de nu istället suttit och bearbetat materialet två år efter det att vi filmat färdigt.

Jag har hört att du egentligen inte vill vara en skådespelare, att du bara försöker samla ihop pengar för att köpa en farm och sen dra. Stämmer det fortfarande?

- Yep, det är fortfarande planen. Hundra procent. Jag har ingen aning om hur jag blev skådespelare, jag åkte hit till Los Angeles och just då hade jag ingen lust att vara på farmen. Jag ville testa någonting nytt och jag antar att det här var det roligaste jag kunde komma på. Jag tror att många “country boys” som jag längtar tillbaka till där de växte upp. Det är samma för mig, och jag måste flytta tillbaka innan jag är för gammal så att jag fysiskt orkar med att göra det.

Så du hade tyckt att det var jobbigt om "Warcraft" visar sig bli en stor succé med massor av uppföljare?

- Haha, ja men vi får se vad som händer...


"Warcraft: The Beginning" får biopremiär den 27 maj.
| 24 maj 2016 22:00 |