Intervju

Skribent

Jonatan Blomberg

27 mars 2023 | 12:30

"Succession"-skådespelarna hyllar Alexander Skarsgårds insats i serien

MovieZine snackar med "Succession"-skådespelarna om hur de fick veta att den fjärde säsongen skulle bli den sista - och hur det var att arbeta med Alexander Skarsgård.
"Succession" är en av tv-världens mest hyllade tv-serier på väldigt länge. Serien är äntligen tillbaka, men dessvärre vet vi redan nu om att serien kommer att avslutas och sända sitt sista avsnitt under natten till den 29 maj.
 
Inför säsongspremiären fick MovieZine chansen att snacka med "Succession"-skådespelarna Nicholas Braun (Cousin Greg), Alan Ruck (Connor) och Sarah Snook (Shiv). Eftersom vi tittare nyligen fått veta att seriens skapare Jesse Armstrong valt att göra den fjärde säsongen till seriens sista, så ville vi givetvis fråga skådespelarna hur de tog emot den nyheten. Med viss chock, men ändå förståelse visar det sig.
 
Men först passade vi även på att få in en fråga om Alexander Skarsgård, vars "Succession"-karaktär Lukas Matsson sägs få ta allt större plats under seriens sista säsong. Och lyckligtvis verkar han inte haft några problem att bli en i gänget under inspelningarna:
 
Alexander Skarsgård som Lukas Matsson i den fjärde och sista säsongen av "Succession".
 
Nu har jag ju bara sett ett avsnitt i förväg. Men det har i alla fall snackats om att Alexander Skarsgård, kommer att få ta större plats under den sista säsongen. Som svensk, så ville jag därför passa på att höra lite hur det var att arbeta med honom?
 
Sarah: Ja, han var jättebra! Vi hade en massa scener tillsammans faktiskt. Han var verkligen underbar att skådespela mot och riktigt lekfull och rolig. Han fick helt enkelt kläm på stämningen under inspelningarna och hur han skulle passa in i gänget. Komedin och den improvisation som sker där under inspelningarna och skapar "Succession"-världen för oss, han kunde verkligen kliva rakt in i den. Och även som en outsider, så var hans karaktär en riktigt bra extra krydda att lägga till i mixen, helt klart. Han är fantastisk!
 
Alan: Jag har inte lika många scener med honom. Men jag fick däremot nyligen reda på att jag är delvis svensk! Vilket jag aldrig vetat om. Jag gjorde DNA-grejen, den där när man spottar i en kopp och skickar iväg den. Jag trodde alltid att jag var skotsk, irländsk, engelsk och tysk. Men tydligen är jag irländare och svensk/dansk, som mina näst största komponenter. Så jag snackade lite om det med Alexander och han välkomnade mig in i gänget som svensk!
 

Sarah Snook: "Vi har inte vetat om det så mycket längre än er andra"

 
Sarah Snook i den fjärde säsongen av "Succession".
 
Jag uppskattade att Jesse Armstrong gick ut och bekräftade att den här fjärde säsongen kommer att bli seriens sista, redan nu inför premiären av den. Men hur länge har ni själva vetat om att det här skulle bli slutet - och hur tog ni emot nyheten när han berättade det för er?
 
Sarah: Nej, men vi har inte vetat om det så mycket längre än er andra faktiskt. Det hade antytts och redan under inspelningarna av säsongen visste vi att det potentiellt kunde bli den sista. Men det var nästan en 50/50-chans och vi visste inte åt vilket håll det lutade. Det var inte bekräftat. 
 
– Men å andra sidan, om vi skulle ha vetat att det definitivt skulle bli den sista... det kunde potentiellt ha blivit alldeles för sentimentalt för oss. Där man kunde blivit alltför kärleksfulla mot varandra och ha den där gemensamma sorgen över att vi aldrig kommer att göra det här igen tillsammans. Och allt skulle bara ha blivit en serie av sista gånger.
 
– Att ha det där hoppet var på något sätt ändå användbart tror jag. Men vi fick reda på det i början av manusgenomläsningen av det tionde avsnittet, det sista avsnittet. Vilket var svåra nyheter att ta. Men vi visste som sagt också att något sådant förmodligen skulle komma.
 

Alan Ruck: "Det blev bitterljuvt, väldigt bitterljuvt."

 
Justine Lupe och Alan Ruck i den fjärde säsongen av "Succession".
 
Alan: Alltså, sedan covid har vi ju gjort de flesta av våra manusgenomläsningar via Zoom. Vilket inte är så tillfredsställande, för jag gillar att vara i samma rum med de andra skådespelarna och gillar att känna av deras energi. Allt går dessutom snabbare och det är bara en bättre upplevelse.
 
– Inför det sista avsnittet av den här säsongen, så gjorde vi det på plats i samma rum igen. Det var underbart, eftersom vi fick ha den där härliga känslan av att vara i samma rum igen. Men samtidigt fick jag den här andra känslan av att "oh, this is it". Så. Det blev bitterljuvt, väldigt bitterljuvt.
 

Nicholas Braun: "Det var rätt beslut... förmodligen"

 
Nicholas Braun och Matthew Macfadyen i den fjärde säsongen av "Succession".
 
Nicholas: Jag fick faktiskt reda på det, eller ja en stor grupp av oss fick reda på det redan under våren förra året. Så vi, mer eller mindre, visste om det under ett ganska bra tag ändå. Jesse sa alltid att det fanns en chans att när han skrev säsongen och när vi fortsatte att filma, att en ny historia kunde avslöja sig under den tiden. Men att målet i stort sett var att det här skulle bli slutet.
 
– Jag minns när han berättade det då att det var ganska chockerande men även att det var rätt beslut... förmodligen. Jag menar, vad Jesse än säger så blir det så. Han vet vad som är rätt för den här serien ner i varje liten detalj av den. Så om han känner att den här säsongen kommer att få den här historien hela vägen fram till sitt bästa möjliga slut. Vad kan jag säga då? Jag kan inte göra annat än att acceptera det direkt.
 
 
 
Den sista säsongen av "Succession" kommer att bestå av totalt tio nya avsnitt. Det allra sista avsnittet kommer att visas under natten till den 29 maj här i Sverige.
 

Läs också: Därför går ”Succession” i graven efter fyra säsonger

 
Kommer du att ge den sista säsongen av "Succession" en chans? Och vad tycker du om att Jesse Armstrong väljer att avsluta serien? Kommentera gärna nedan!
| 27 mars 2023 12:30 |