Intervju

Skribent

MovieZine

10 maj 2020 | 09:00

Malin Buska om "Advokaten": Det händer så vansinnigt mycket i säsong två

Idag börjar thrillerserien "Advokatens" andra säsong. Vi mötte Malin Buska, som spelar huvudrollen Sara Khalil, under hennes sista inspelningsdag.
Det är tidigt på morgonen när vi möter Malin Buska, skådespelaren bakom huvudrollen Sara Khalil i thriller-dramat "Advokaten". Det är dags för den allra sista inspelningsdagen av säsong två och Malin ska spela in några scener i en hiss, och några i en bil. Det lär bli en fullspäckad dag för Malin Buska och teamet bakom Viaplay-serien.
 
Hur känns det att få spela Sara igen? 
 
- Ja, det är ju vansinnigt tråkigt. Nej men, det är kul! (skratt) I den här säsongen går Sara igenom så otroligt mycket. Det händer så otroligt mycket i andra säsongen och det känns som att man går djupare in i karaktärerna och relationerna. Jag tror faktiskt tvåan kommer bli starkare än ettan. 
 
Hur har reaktionerna sett ut efter att första säsongen släpptes? 
 
- Jag har ju inte varit här, jag bor i London nämligen. Men en ganska rolig grej som hände var att jag gick ner till en liten kiosk i London och då är det en kvinna som kommer fram till mig och säger “är det du som är Sara?" Jag tänkte inte direkt och bara “nä, nä” och då tittar hon på mig och istället säger “jo, advokaten”
 
- "Advokaten” hade precis då börjat gå på tv i London nämligen. Jag vet inte hur det är i Sverige dock. Jag är ju bara här snabbt när jag har typ kostymprov eller inspelning. Men just nu är det kul att vara tillbaka i Sverige. 
 
Malin Buska i första säsongen av "Advokaten" 
 
Hur känns det med en säsong två? 
 
- Jag tycker det är kul att få göra en säsong två. Man har ju gjort allt karaktärsjobb innan och känner karaktären så väl och kan bara gå in och fördjupa det. Jag gillar att Sara har så många lager. Jag har spelat så många hårda, kalla karaktärer och det är ganska långt ifrån mig som person och jag tänker att det vore kul att få göra typ en romcom, eller "Notting Hill"-film. 
 
En mening, varför ska man se säsong två av “Advokaten”? 
 
- Tyckte man om första säsongen då kommer man inte bli besviken på den andra, för det händer så vansinnigt mycket.
 
EliSophie Andrée 
 
"Advokaten" säsong två har premiär idag på Viaplay. 
| 10 maj 2020 09:00 |