VIDEO

Skribent

Annika Andersson

27 maj 2017 | 18:00

Se ”Baywatch”-stjärnornas hälsning till de svenska fansen

En ny generation skådisar tar över när kitschiga tv-kultklassikern ”Baywatch” blir film! Zac Efron, Alexandra Daddario och Kelly Rohrbach berättar för MovieZine hur det var att jobba halvnakna tillsammans, varför vi måste se filmen och vad Zac tycker om Sverige.
Inför släppet av nya filmen ”Baywatch” ordnade Paramount en pressträff på Miami Beach, där filmen delvis spelats in. Filmen är baserad på den kitschiga tv-kultserien med samma namn, som gjorde David Hasselhoff och Pamela Anderson till globala hushållsnamn under 90-talet.

Visst finns det gamla gardet kvar i kulisserna, men det är en ny generation slowmotionspringande livräddare vi ser i rollerna som Matt Brody, Summer och CJ Parker, nämligen Zac Efron, Alexandra Daddario och Kelly Rohrbach.

Jag börjar med att fråga hur mycket serien influerat dem och inspirerat filmversionen. Efron, aka Brody, aka ”Face of a Swedish Model”, aka ”High School Musical” som han också kallas i filmen (kärt barn har många namn, och ja, det är många insiderskämt filmen igenom), tar första frågan:

- 100 procent av den. Den är en hyllning till den ursprungliga serien. Skaparna av den ursprungliga serien var med under filminspelningen en hel del, och de gav oss hjälp och uppmuntran samt många nya idéer, och mycket frihet att ta den till nya höjder dit tv-serien inte nödvändigtvis hade nått förut. De var precis lika exalterade som vi var över att förstärka allt, och göra det mer aktuellt och spännande och roligt och sexigt.
 
 
TV-serien var bland det sexigaste som visades under på 90-talet, så här kan man få ett hum om nivån på filmen. Förutom mycket fokus på vältränade Efrons nakna överkropp, spelas huvudrollen som Mitch Buchannon av stilige brottaren ”The Rock” Dwayne Johnson.
 
Jag får veta att de alla legat i hårdträning inför filmandet, och Kelly Rohrbach berättar att träningen även fungerade som mental hjälp att kunna arbeta med så lite kläder och så mycket fokus på kropparna.För jodå, som man kanske kan misstänka är det collegehumor och många underbältet-skämt i filmen, exempelvis en lång inledningssekvens där Rohrbachs beundrare, spelad av Jon Bass, blir så upphetsad att han fastnar med sin snopp i en stol...
 
Helt plötsligt under intervjun händer något. Rohrbach bad mig repetera vart jag är ifrån, och överraskar oss alla med ett ”Hej, hur är läget? Jag heter Kelly”. Det visar sig att hennes bästa vän är svensk, och har också lärt henne säga ”Lurigmus”, vilket gör Efron nyfiken. De bestämmer sig för att reda ut vad det betyder egentligen, efter intervjun.
 
 
Själv ber jag om en hälsning eftersom våra dyrbara intervjuminuter håller på att ta slut – varför ska vi se ”Baywatch”? Daddario förklarar:

- Jag tycker det för att filmen är hysterisk. Jag tror att det är något vi alla behöver just nu. Jag tycker vi alla behöver en paus. Vi bombarderas ju med alla slags hemska, läskiga nyheter, och det här är en rolig film - gå och ha kul med dina vänner helt enkelt!

Rohrbach kallar filmen ”sommar på flaska,” och Efron avslutar med att prisa Sverige:

- Jag älskar Sverige. Jag älskar maten där, jag älskar kulturen. Jag tror att det här definitivt är något de kommer att uppskatta, eftersom de inte får lika mycket strand och sol som i Miami. Det är så härligt, och jag ser fram emot för dem att uppleva det, och hoppas verkligen att de kommer att tycka om den.
 
Se hela intervjun nedan:
 
 
"Baywatch" får svensk biopremiär 2 juni.
| 27 maj 2017 18:00 |