EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

4 juli 2015 | 21:00

Amanda Seyfried: ”Jag älskar Sverige”

”Ted 2”-aktuella skådespelerskan minns när hon sjöng för Benny Andersson.
Amanda Seyfried är en skådis med många strängar på sin lyra. Sedan debuten i tonårsklassikern ”Mean Girls” har vi sett henne i skräckfilm, science fiction, musikal och senast Seth MacFarlanes komedi ”A Million Ways to Die in the West”. När MovieZine träffar henne för att prata om rollen i ”Ted 2” minns hon med ett leende sitt Stockholmsbesök i samband med ”Mamma Mia!”-premiären för sju år sedan.

Vad tänker du när du får ett nytt manus från Seth MacFarlane?

- Ingenting. Jag läser bara och njuter, det är många skratt. Han har ett väldigt roligt perspektiv på saker och ting. Det är ett nöje att läsa. Jag läste ”A Million Ways to Die in the West” hur snabbt som helst. Det var så roligt och annorlunda. Den här är, såklart, också bara väldigt härlig. Ingenting tas på allvar. 

Här spelar du en rollfigur som har noll koll på populärkultur. Själv då, vet du skillnaden mellan ”Star Wars” och ”Star Trek”?

- Ja, haha. Jag vill tro att jag gör det. Och jag vet vem Samuel L. Jackson är.

Det är mycket svordomar och droger… Är du nånsin orolig för att filmen kan gå över gränsen? 

- Egentligen inte. De vet vad de gör i klipprummet. Tja, ibland är något inte i min smak, men det spelar ingen roll. Det är inte mitt beslut. Men det krävs också mycket för att chockera mig.För den svenska publiken kommer du alltid bli ihågkommen för ”Mamma Mia!”. Hur minns du ditt besök i Stockholm?

- Åh, jag hittade två fyrklövrar! Den ena gav jag till Benny (Andersson). Jag hittade dem utanför hans inspelningsstudio, på en liten ö. Det var en överraskning, jag har sparat den ena. Så otippat att hitta två inom loppet av en och en halv minut! Så han fick den ena, det var coolt. Jag har så fina minnen från Sverige. Att spela in ”Thank You For The Music” i hand studio. Jag stod i mitt lilla bås och han satt vid pianot och spelade. Att se honom spela när jag sjöng var ett av de bästa ögonblicken i mitt liv. Jag älskar Sverige!

Varför ska man se ”Ted 2”?

- Man ska se ”Ted 2” för att den är väldigt rolig. Jag sjunger igen! Och jag är väldigt stolt över den här filmen.

Vad gör du härnäst?

- Jag är snart klar med en off-Broadway-pjäs i New York. Sen ska jag ta en paus över sommaren och bara hänga. En välbehövd paus.


"Ted 2" går upp på bio 15 juli.
| 4 juli 2015 21:00 |