Threesome 2021-

Romantik Drama
Sverige
Svenska
Threesome poster

Synopsis

Hur förödande kan en trekant egentligen vara för en relation? Det får kärleksparet David och Siri erfara efter att de under en blöt utekväll hamnar i säng med konststudenten Camille. Där och då verkar allt spännande, men när Siri dagen därpå ser sin sovande pojkvän hålla om Camille, växer en svartsjuka inom henne som visar sig bli svår att kontrollera. Hon börjar nu att ifrågasätta både hennes relation med David och sina egna mål med livet.
Ditt betyg
3.8 av 9 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
The Threesome
2021-08-29
02
Aftermath
2021-08-29
03
Kentucky Lemonade
2021-08-29
04
Bar Therapy
2021-08-29
05
My Name Is Siri
2021-08-29
06
The Beauty and the Shittyness of Love
2021-08-29
07
Happy Anniversary
2021-08-29
08
I Love Him
2021-08-29

Recensent

Jonatan Blomberg

3 juli 2024 | 16:50

Nakna känslor i lyxförpackning som inte får missas

RECENSION (säsong 1-2). En genuint sevärd och smärtsam kärlekshistoria med gripande skådespel i huvudrollerna.
Ibland blir det lite väl många tv-serier på en och samma gång. För min del slutade det med att den första säsongen av "Threesome" föll mellan stolarna, när den dök upp som en av väldigt många originalserier från Viaplay under 2021. När jag slutligen såg säsongen och golvades av hur otroligt välgjord den var, så var det inte riktigt läge att köra ut en recension på något alla redan hade sett. Därav så kör jag nu en för båda säsongerna i ett svep.
 
När du startar avsnitten på SVT Play så möts man först av en varning för de explicita sexscener som finns i serien. Den allra första scenen är just en sådan och även om det kanske är det nakna som griper tag i oss till en början, så är det Matilda Källströms och Simon Lööfs fina skådespel som får oss att stanna.
 
"Threesome" är en berättelse som följer vad som under sju års tid varit en relativt stabil och kärleksfull relation, men där en trekant sätter en känslomässig boll i rullning - som sedan inte stannar till förrän vi är framme vid det allra sista avsnittet i den andra säsongen.
 
De flesta av oss känner nog till Lisa Linnertorp ("Bron", "Solsidan") som skådespelerska. "Threesome" är däremot hennes första tv-serie där hon som skapare har både skrivit manus och regisserat samtliga avsnitt. Precis som Josephine Bornebusch bevisade med "Älska mig", så har Lisa levererat något så genuint säreget och genomarbetat att jag nu automatiskt kommer att ge alla deras kommande produktioner en chans. Bara för att jag nu vet att båda deras sätt att skapa rätt förutsättningar för att "verkliga känslor" ska kunna uppstå, där framför kameran alltså, är på allra högsta nivå direkt. 
 
I huvudrollerna möter vi skådespelarna Matilda Källström och Simon Lööf, som kärleksparet Siri och David. Siri studerar till jurist medan David försörjer sig med ett kundservicejobb och på fritiden festas det en hel del med andra jämnåriga.
 
Ett av mina få önskemål hade nog varit att få lära känna några av rollfigurerna vid sidan om Siri och David en aning mer än vad vi får göra. Kit Walker Johanson gör en grym insats som Davids svenske polare Mario, som får ta lite mer plats under den andra säsongen och då fördjupas på ett intressant sätt. 
 
Skådespelarna Alma Jodorowsky, Lucien Laviscount och Kerry Bennet spelar även viktiga roller för seriens handling och är som klippt och skurna för sina roller. Men det råder aldrig någon tvekan om att det är Matilda och Simon som får dra seriens tyngsta lass. Både i den första säsongen och i två av den andra säsongens starkaste avsnitt så är det Matildas förmåga att gestalta genuin panik, som golvar mig mest.
 
Utan att avslöja exakt varför så är den första och andra säsongen uppdelad på ett sätt där det faller sig naturligt att man valt att berätta säsongerna ur en av de två olika huvudrollernas perspektiv. Den första säsongen tillhör Siri, som reagerar på trekantens utfall i det allra första avsnittet. Medan handlingen i den andra säsongen istället berättas ur Davids perspektiv, där vi tittare får se honom hantera en motgång i förhållandet som många nog tyvärr kan relatera till. Och här tycker jag att Simon lyckas kliva upp ett snäpp från den första säsongen och når ett lika känslosamt och naket skådespel som Matilda lyckades med sist.
 
Innan jag rundar av min recension här så vill jag även passa på att lyfta fram filmfotografen Erik Vallsten. Anledning till att jag verkligen kan bedöma Matilda och Simons fina skådespel är för att vi får så många närbilder, där minsta lilla känsla syns i deras ansikten. Och visst, det är en hel del "vågade" sexscener, röriga dansklubbar och blöta utekvällar i bild, men allt vi får ta del av ramas alltid in på ett snyggt och lyxförpackat sätt. 
 
"Threesome" är utan tvekan en tv-serie som är väl värd din tid. Med en avsnittslängd på strax över tjugo minuter per avsnitt så går det dessutom smärtsamt snabbt att ta sig igenom allt. 
 
Hela den första säsongen av "Threesome" samt de första avsnitten ur den nya andra säsongen finns nu på SVT Play.
| 3 juli 2024 16:50 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Threesome
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu