The Flight Attendant 2020-2022

The Flight Attendant poster

Synopsis

Flygvärdinnan Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) vaknar upp i bakrus på ett hotellrum i Bangkok, med en död person bredvid sig: passageraren från första klass som hon raggade upp kvällen innan. Chockad berättar hon inget för någon, utan går till jobbet som vanligt och flyger därifrån. Men frågan kvarstår - kan hon verkligen vara en mördare?
Ditt betyg
2.9 av 22 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
SÄSONG 1
SÄSONG 2
01
In Case of Emergency
2020-11-26
02
Rabbits
2020-11-26
03
Funeralia
2020-11-26
04
Conspiracy Theories
2020-12-03
05
Other People's Houses
2020-12-03
06
After Dark
2020-12-10
07
Hitchcock Double
2020-12-10
08
Arrivals and Departures
2020-12-17

Recensent

Annika Andersson

18 december 2020 | 10:00

Skruvad thrillerkomedi som håller tempot rakt igenom

Blanda trauma, humor, thrillerelement och en snygg pop-art-inspirerad vinjett och voilà - en perfekt roll för Kaley Cuoco och underbar underhållning för oss i publiken.
Kaley Cuoco, som vi kanske känner till bäst som Penny i “Big Bang Theory”, har gått vidare till sin nästa succéroll som Cassie i serien “The Flight Attendant”. Serien, som är producerad av egna bolaget Norman Productions och baserad på Chris Bohjalians bästsäljande roman, känns ny och fräsch och helt igenom underhållande!

Flygvärdinnan Cassie (Cuoco) vaknar upp på ett hotellrum i Bangkok tillsammans med en död man - och har ingen aning om vad som hänt. Inledande sekvenser visar en vodkapimplande partytjej med världen som lekplats och en älskare i varje land. Livsstilen leder till blackouts och tär på förhållandet mellan henne och vännerna, familjen och kollegorna, någonting som är uppenbart för alla utom Cassie själv.

Brodern Davey (T.R. Knight) är orolig för hennes inverkan på hans döttrar, då hon alltid dyker upp småfull och försenad, om hon kommer alls. Hennes kollega och överordnade Megan (Rosie Perez) försöker förgäves få henne att hålla fingrarna borta från flygplansspriten, medan hon har ett mer avslappnad relation med kollegan Shane (Griffin Matthews) som blir lite av en medhjälpare i hennes detektivarbete för att försöka reda ut vad som hänt. Även bästa vännen Annie (Zosia Mamet), som också är advokat, får rycka in med hjälp och goda råd, men de flesta ledtrådarna kommer från oväntat håll… 

Det är under en flygtur till Bankok som hon träffar den snygge och självsäkre Alex (Michael Huisman), som tar ut henne på den ödesdigra date hon endast kan minnas små suddiga minnesbilder från. Ju mer dessa klarnar, och ju mer hon nystar i ledtrådshärvan, ju mer frågor växer fram - vem kan hon lita på egentligen? Vad pysslar den snälla Megan med bakom ryggen på sin man, och vad är det för rika klienter Annie har? Och vem är den mystiska Miranda Croft (Michelle Gomez)?

Serien för in en i den fartfyllda handlingen med en gång, och balanserar mörk humor med thrillerkänsla i en perfekt och oemotståndlig balans som gör det svårt att slita sig frånTV-skärmen. Cassie är en perfekt roll för Kaley Cuoco, som kan visa upp ett register med mer bredd än någonsin som Penny. Cassie är både lätt att tycka om samt hopplöst självisk, och sätter samtligas tålamod på prov. Serien lyckas hålla en lättsam ton mitt i all spänning som dock gränsar till satir vid några tillfällen (en lönnmördare som går runt på stan i dagsljus och hånleende jonglerar med sin kniv…?)

Dessutom inleds varje avsnitt med en riktigt snygg vinjett inspirerad av 60- eller 70-talets popart och dåtida tecknade inledningar till spionfilmer. Även musiken sätter tonen så att säga till det oemotståndliga paket som utgör “The Flight Attendant”.

Vid lanseringen i USA pumpades avsnitten ut bitvis i ett, två eller tre åt gången av HBO Max, annars hade jag nog sträcktittat mig igenom alla åtta på en gång. Åtminstone längtade jag varje vecka efter nästa. Serien avslutades dock inte riktigt på samma höga nivå som den började, utan bitarna föll på plats lite väl tillrättalagt vilket är anledningen att den inte får full betygspott. 

Men konceptet känns nytt och fräscht. Serien är mörk, skruvad, och spännande på en och samma gång, och håller tempot rakt igenom. Jag kan bara hålla tummarna för att det blir flera säsonger.
 
"The Flight Attendant" finns att streama på HBO Nordic.
| 18 december 2020 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
3
Spännande inledning som sedan urartar! Filmmusiken kniper dock 5 poäng!
Läs mer
2
Börjas bra, men utvecklas till en pajig och klyschigt katt och råttalek. Kaley Cuoco imponerar i sitt skådespel, men med ett tu t manus är det inte lätt att tillslut tappa fokus på henne. De två första avsnitten var lättsmälta och charmiga, men utvecklingen är bedrövlig. Överspelande bovar i ett new York som upplevs mindre än Åmål där ologiska beslut känns framtvingande.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu